• 瀏覽: 21,935
  • 回覆: 314
  • 追帖: 1
商業電台表示,鑑於目前社會情況及疫情持續,在不影響廣播服務的大前提下,正與員工作出無薪假期的安排。 商台表示,會一如既往堅守崗位,服務全港市民,與香港人共渡時艱。 據悉,商台新聞部員工亦被通知安排放無薪假。

超級播毒者請不要返工 疫情就有望得以舒緩

傷孽奠台員工現在沒有[ 黃台養 ]

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1509938-20200221.htm

熱賣及精選
攬抄成功? 喜事?

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中

回覆 引用 TOP

心美?

其實,真係無乜廣告,好難捱。 

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it
我不同意您說的話,但我會為您的發言權捍衛至死
殤台唔係做廣播, 而係播毒, 每朝早基佬雲都在散播病毒, 阿爺要斬晒在殤台的廣告.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀
執柒左佢啦

隨緣濟眾,其類至繁,約言其綱,大約有十:
第一;與人為善.第二:愛敬存心.第三:成人之美.第四:勸人為善.第五:救人危急.第六:興建大利.第七:捨財作福;第八:護持正法.第九:敬重尊長.第十:愛惜物命.
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-21 06:52 PM 發表

殤台唔係做廣播, 而係播毒, 每朝早基佬雲都在散播病毒, 阿爺要斬晒在殤台的廣告.
我都唔記得幾耐冇聽商台

引用:
原帖由 前來野性的主角 於 2020-2-21 06:25 PM 發表

商業電台表示,鑑於目前社會情況及疫情持續,在不影響廣播服務的大前提下,正與員工作出無薪假期的安排。 商台表示,會一如既往堅守崗位,服務全港市民,與香港人共渡時艱。 據悉,商台新聞部員工亦被通知安排放無薪假。

超級播毒者請不要返工 疫情就有望得以舒緩 ...
森美條L樣支持三罷架,滿足左佢既要求先啦,够哂民主,唔使返工羅,恭喜哂。

點解?電台有乜影響?

點解咁對終日為公司揞住良心創作新聞嘅員工?

情何以堪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中午活潑的水樽 於 2020-2-21 06:51 PM 發表

其實,真係無乜廣告,好難捱。 
咁L黃邊間公司敢落廣告?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-2-21 07:33 PM 發表

咁L黃邊間公司敢落廣告?
呢個時勢,邊有公司仲有筆植落廣告。有,都預下個月出糧先啦。君不見地鐵十塊廣告牌五塊都係自己廣告?

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it
我不同意您說的話,但我會為您的發言權捍衛至死
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-21 06:52 PM 發表

有班人好鐘意聽佢地屌政府架嘛……最L憎聽晴朗……

引用:
原帖由 中午活潑的水樽 於 2020-2-21 07:35 PM 發表

呢個時勢,邊有公司仲有筆植落廣告。有,都預下個月出糧先啦。君不見地鐵十塊廣告牌五塊都係自己廣告?
果班所為香港人自己攞來……有疫情都仲要出來拜呢個拜果個……聽晒班白痴已完做野……第時班黃L父母無野勞無零用就抵9死,不過佢地都只會識屌政府錯唔會諗自己……

引用:
原帖由 前來野性的主角 於 2020-2-21 06:25 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1509938_1_S_20200221161846.jpg

超級播毒者請不要返工 疫情就有望得以舒緩 ...
抵L死!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]