• 瀏覽: 27,140
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:46 PM 發表

政府遲遲未能為港人提供口罩,80後電影人唐先生,只花了14日,就開設了港產口罩生產線。為搶物料、搶機械,幾個電影人總共投資了500萬元,以「口罩工廠Mask Factory」之名生產港產口罩,預計每個最平只賣1元。

《蘋果》記者本周直擊工廠,見證一個港產口罩的誕生,三種布疊壓切,不用一秒便生產一個。初步預計口罩日產量逾七萬個,首批口罩將送贈醫護、長者、清潔工等等。

唐先生指,2月3日 ...
要標明:
本口罩無任何認證,亦並非在有認證的無菌廠房生產。
僅能作裝飾或心理安慰用途。

中間層料用乜嘢做呢?
分分鐘又係中國製造。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-21 12:53 PM 發表

要標明:
成本只兩毛卻賣一元

只有他們傻迫香港人才會買

三無産品

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:55 PM 發表

大陸口罩又有認証咩
所以,識買的,一定買美國本土製造的口罩!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-21 12:53 發表

要標明:
可能人地係有認証,無菌廠房呢~~~

外國生產商保障自己,有D會寫不用作防止病毒

其實醫療口罩都無可能100%防到病毒,
無100%,唔通就唔用??

手術都無100%成功,唔通唔做等死?

.

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:55 PM 發表

大陸口罩又有認証咩
你問吓黃痴瘋賣既口罩又有無認証? 定係佢自己認証.

引用:
原帖由 woody666 於 2020-2-21 01:04 PM 發表

你問吓黃痴瘋賣既口罩又有無認証? 定係佢自己認証.

引用:

大陸口罩又有認証咩
你問gphone lor

一向零售$50/50個/盒,即係一蚊左右一個已經廠家、批發、藥房都有錢賺,依家一手出貨都要一蚊/一個就變良心價。

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:46 PM 發表

政府遲遲未能為港人提供口罩,80後電影人唐先生,只花了14日,就開設了港產口罩生產線。為搶物料、搶機械,幾個電影人總共投資了500萬元,以「口罩工廠Mask Factory」之名生產港產口罩,預計每個最平只賣1元。

《蘋果》記者本周直擊工廠,見證一個港產口罩的誕生,三種布疊壓切,不用一秒便生產一個。初步預計口罩日產量逾七萬個,首批口罩將送贈醫護、長者、清潔工等等。

唐先生指,2月3日 ...
兜把刮凸衰,HK人公民社會自救。行動力第一流,將不可能變可能!

引用:

大陸口罩又有認証咩
樓主,12月之前兩年,你買過幾多次醫療口罩 PFE >98% ?………唔計黑色

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-2-21 01:01 PM 發表

可能人地係有認証,無菌廠房呢~~~

外國生產商保障自己,有D會寫不用作防止病毒

其實醫療口罩都無可能100%防到病毒,
無100%,唔通就唔用??

手術都無100%成功,唔通唔做等死? ...
知唔知道「種菌」要幾耐先至有結果?
係要廠房裝好曬野,清理乾淨之後,假設可以正常運作,先至可以攞辦去驗。
唔通,空空如也一個無菌室,攞左認證,之後響個窗度開個大窿,都重可以當係無菌室?

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]