• 瀏覽: 27,177
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:55 PM 發表

大陸口罩又有認証咩
唔係呀, 原來真係冇???  廠房要求都有滿足條件瓜??

點解64仔你唔報工聯會同經民聯??? 大家都係MADE IN HK....唔係咁都要分化呀....

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-21 12:53 PM 發表

要標明:
本口罩無任何認證,亦並非在有認證的無菌廠房生產。
僅能作裝飾或心理安慰用途。
咁有撚用呀?

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-2-21 02:11 PM 發表

美國佬用中國貨,你買美貨=坐多次飛機咁解傻仔
合格產品,會交貨俾客戶,剩低而又可以賣嘅,主要是唔合格同做多左放到過期。
有時,都要做傻仔。

講到咁大仁大義,生果仲咩唔贊助那80後?

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:55 PM 發表

大陸口罩又有認証咩
所以大陸嘢靠唔住,香港人唔應該學。

如果唔係無菌廠房生產,真係送都唔 L 要

大把口罩快井噴供應,到三月賣時呢啲劣質貨冇人要

引用:

大陸口罩又有認証咩
未訓醒訓多覺先。

又係黃9

唐先生指,2月3日已開始部署,2月6日從印度以高近五倍價錢搶購生產機,「原先標價數十萬元,最終以超過100萬元購入。」同一時間亦開始搵口罩材料,以及物色工廠廠房生產。

數十萬元除100萬,何來近五倍

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:46 PM 發表

政府遲遲未能為港人提供口罩,80後電影人唐先生,只花了14日,就開設了港產口罩生產線。為搶物料、搶機械,幾個電影人總共投資了500萬元,以「口罩工廠Mask Factory」之名生產港產口罩,預計每個最平只賣1元。

《蘋果》記者本周直擊工廠,見證一個港產口罩的誕生,三種布疊壓切,不用一秒便生產一個。初步預計口罩日產量逾七萬個,首批口罩將送贈醫護、長者、清潔工等等。

唐先生指,2月3日 ...
千奇千奇唔好用大陸原材料, 唔係到時曱甴又九叫

又一次證明,新加坡笑鄉港人係有根有據

工聯會已經造出口罩,但到推出市場都無咁快...兩星期真誇張

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]