• 瀏覽: 27,193
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
+18
香港電影業咁, 轉行都好既 ..

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-21 12:58 PM 發表

所以,識買的,一定買美國本土製造的口罩!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-2-21 12:55 PM 發表
中間層料用乜嘢做呢?
分分鐘又係中國製造。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-21 13:11 發表

知唔知道「種菌」要幾耐先至有結果?
係要廠房裝好曬野,清理乾淨之後,假設可以正常運作,先至可以攞辦去驗。
唔通,空空如也一個無菌室,攞左認證,之後響個窗度開個大窿,都重可以當係無菌室? ...
「種菌」要幾耐,你可自己Google吓

我認為重點係口罩有無問題,有無市場需要
呢個時候,真係好需要,平價口罩,布都好過無

佢哋唔係要製造可靠嘅口罩,只係想宣傳”佢哋自己可以製造黃色口罩,唔使靠內地。而且好有心俾人用”。
實際上可能佢哋自己都唔會用。

有心有力自己香港自己救

有冇認証嫁

500萬投資?係咪政府資助香港人生產口罩那筆款項呀?

毒果,攪清楚,呢筆可能係政府政策,唔係你毒果架,咪講到好似唔係肥佬黎打本咁效應啦!

口罩材料從何來?  

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:46 PM 發表

政府遲遲未能為港人提供口罩,80後電影人唐先生,只花了14日,就開設了港產口罩生產線。為搶物料、搶機械,幾個電影人總共投資了500萬元,以「口罩工廠Mask Factory」之名生產港產口罩,預計每個最平只賣1元。

《蘋果》記者本周直擊工廠,見證一個港產口罩的誕生,三種布疊壓切,不用一秒便生產一個。初步預計口罩日產量逾七萬個,首批口罩將送贈醫護、長者、清潔工等等。

唐先生指,2月3日 ...
從買機到完全只用14日?
唔該講晒成個流程出嚟教下其他人。

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:46 PM 發表

政府遲遲未能為港人提供口罩,80後電影人唐先生,只花了14日,就開設了港產口罩生產線。為搶物料、搶機械,幾個電影人總共投資了500萬元,以「口罩工廠Mask Factory」之名生產港產口罩,預計每個最平只賣1元。

《蘋果》記者本周直擊工廠,見證一個港產口罩的誕生,三種布疊壓切,不用一秒便生產一個。初步預計口罩日產量逾七萬個,首批口罩將送贈醫護、長者、清潔工等等。

唐先生指,2月3日 ...
我絶對唔會買呢間廠既口罩

係咪100%無中國原材料先?叫曱甴邊可以放心用

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-2-21 12:55 PM 發表

大陸口罩又有認証咩
問痴瘋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]