• 瀏覽: 23,407
  • 回覆: 156
+2
引用:
原帖由 crn2005 於 2020-2-21 11:49 AM 發表
酒精是危險化學品(易燃易爆),香港也不許私人大量囤積,超過一定數量就是違法。存儲、運輸、銷售危險化學品肯定是要有資格證書的。

香港法律規定,私人家裡存儲超過1噸的75%酒精,就是違法;酒精洗手液超過2萬支(或者總重超過1噸),也是違法! ...
私人儲存只可以20公升以下, 20公升以上要申請儲存牌照,
住宅不接受申請儲存牌照

Mola mola

可惜佢不是生於及身在香港,
如果唔係, 就可以好似班賤種暴徒咁,
無死人話死左,
自殺又可以話差人推佢落去,
暴動就話係街坊行街,
非法集會叫做利街shopping
打死反對佢地的人叫做私了,

如果大媽係香港, 就可以話係街坊幫老人家存貨
香港班賤種假髮死老母就唔會判佢有罪

引用:
原帖由 hkfoot520 於 2020-2-21 12:22 PM 發表

大陸都有法制去監管囤貨嘅人,香港政府乜都無做到
政府做乜都無用,立法又話打壓自由經濟,執法監控又話無私隱,畀啲港毒派吹多兩吹,到時只係想規管下啲奸商都話一百萬+1人出街遊行暴動,畀我都唔做

香港做同樣既野,唔會俾人拉。

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-21 11:45 AM 發表
高尚大劣人
同樣高尚香港人、重點係……人……

引用:
原帖由 lonlon2014 於 2020-2-21 12:47 PM 發表

只有在內地政府才有呢種權力
拉得好,想發疫情國難不義之財

希望香港盡快有呢D權力
咁嚮往中國大陸的權力,應該立即搬返內地去住!

抵撚死

共產黨又沒收市民財產
大媽要跪玻璃

引用:
原帖由 crn2005 於 2020-2-21 11:49 AM 發表
酒精是危險化學品(易燃易爆),香港也不許私人大量囤積,超過一定數量就是違法。存儲、運輸、銷售危險化學品肯定是要有資格證書的。

香港法律規定,私人家裡存儲超過1噸的75%酒精,就是違法;酒精洗手液超過2萬支(或者總重超過1噸),也是違法! ...
吾係咼  香港有人權自由架咼  市民有反對政府權利  因為政府無能  5大訴求缺一不可  所以買多d酒精  派街坊  消毒!  上到庭個官一定比個好市民獎d義士

發國難財唔使可憐佢。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-21 11:49 AM 發表
睇 gPhone 同眾屎仔就知啦,賺到笑。
中箭口罩己沒有市場
現時唯有痴D曱甴區已完---10個中箭唔防菌罩加多支細細細細酒精消毒液黎賣60蚊搵水散貨
重要登記個人資料先比買........
又唔係平...又唔防菌......真係你買埋我份

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]