• 瀏覽: 2,571
  • 回覆: 5
點解到現在仲有一堆WC反中白痴,以為內地無NFC付款

內地智能手錶如華為,小米全都可以連結徵信,支付寶,,唔駛用手機都可以
當然用智能手錶既NFC一樣可以如華為Pay
算用銀卡一樣可以八達通咁"嘟"卡搭車消費

香港WC真系...無知又無恥又無能

香港及台灣人唔止用美國信用卡有優越感,連用Youtube ,facebook都有優越感啦
又唔系香港或台灣平台,資料同錢就比美國賺,最能ON9連送外賣既平台都無本地,根住又請南亞人士
但中國就唔同,錢先比反自己賺,如今次疫情,中國視頻平台賺到爆
引用:
原帖由 crn2005 於 2020-2-21 05:03 PM 發表
最重要區別:信用卡公司是美國的,微信支付寶公司是中國的!

只要使用信用卡消費,就要給美國信用卡公司手續費,支持了美國經濟;

使用微信支付寶消費,不用付給美國公司錢,付出的手續費只給中國公司。

香港黃絲總是認為能用到美國產品,這是無比的光榮的事情,這么想只能永遠蹲在美國腳下,對待美國是毫無鬥志、甘願認輸!

在人類發展的5000年歷史中,西方文明只是在最近的200年領先中國,有 ...

引用:
原帖由 基路會難行嗎 於 2020-2-21 05:32 PM 發表

我終於覺得Samsung pay好 可以+卡同八達通一齊用
Samsung pay, Google pay, Apple pay都系除褲放屁既應用

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-2-22 03:28 AM 發表

深圳宜家已經喺死城!自己上網睇片!
內地疫情過,深圳人山人海時,香港仲未可以用信用卡搭車😏

最多半年就過啦,現在上海,深圳都開始塞啦
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-2-22 03:33 PM 發表

問題係唔知係咪要等一年?定兩年?
呢隻病毒,係有人設計出來,毒過天然個d!

求期cap張相就繫到造謠,難怪無腦殘WC信太子站死幾十人
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-2-23 07:36 AM 發表

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]