• 瀏覽: 768,000
  • 回覆: 7,337
  • 追帖: 189
+499
支持馬兄,馬兄點睇駱主任果兩篇新聞稿

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-2-20 06:40 PM 發表
我果邊答咗,呢邊總結一次:

其實簽唔簽確認書都無所謂。

1.中止僱傭合約,可由勞資雙方任何一方提出,掉轉嚟睇,假設係任何公司,員工辭職交辭職信比公司,駛唔駛公司老細或HR簽確認先?唔駛吖嘛,所以由公司提出中止僱傭合約,港航基本單方面提出就得,班人唔肯收信,唔代表港航唔可以中止僱傭合約,佢地上咗公司,就算HR口頭通知佢地都合法,亦已代表公司通知咗佢地,簽唔簽確認書已經唔重要。

再絕d,港航將 ...
又袋錢落袋

十扑

堅定不移相信黨相信國家
支持馬兄

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-20 06:47 PM 發表
我無留意,可否貼出來?

留名繼續支持馬兄!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-2-20 06:53 PM 發表

我無留意,可否貼出來?
只要關口係通的

附件

Screenshot_20200220-185748_Samsung Internet.jpg(162.23 KB)

Screenshot_20200220-185748_Samsung Internet.jpg

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-20 06:47 PM 發表

這篇吧!
等我消化消化!

報到

報到!💪

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-20 06:58 PM 發表

只要關口係通的
真正解決核心問題, 一矢中的嘅上策! (但此策能否充分上行下達, 難度極高!)

Absolutely支持駱生&中央決策!

中央已經充份表達, 當香港面對疫情時, 中國係會盡最大所能, 拯救香港的!

可以歲月靜好,因有人願意負重前行!莫忘感恩!!!

繼續支持,繼續學習,繼續支持國家前進,繼續支持香港攬炒!😜😜😜😂😂

引用:
原帖由 Moon1227 於 2020-2-20 07:05 PM 發表

真正解決核心問題, 一矢中的嘅上策! (但此策能否充分上行下達, 難度極高!)

Absolutely支持駱生&中央決策!

中央已經充份表達, 當香港面對疫情時, 中國係會盡最大所能, 拯救香港的! ...
有呢個心都好難得,希望佢做到,IT主席真係三生有幸,咁都被點名批評

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]