• 瀏覽: 2,256
  • 回覆: 21
+4
「你們不是住青衣吧?」約70歲的失明獨居長者鳳玲婆婆問記者,電台新聞正在講述青衣長康邨康美樓先後出現新型冠狀病毒確診個案。鳳玲每天都會聽收音機,然後沖一壺普洱茶,在大窩口邨的單位內,展開她一天的抗疫生活。 武肺爆發前,鳳玲逢周三會參加教會小組,周四則去學粵曲,「現在有肺炎,不...

淫鄭不仁
以市民為芻狗

新聞來源連結:
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200219&s=10829392&a=60609012

呢張係失明嘅「設計圖片」

黃C眼中嘅廢佬

引用:
原帖由 唔食牛熊的老散 於 2020-2-20 02:21 PM 發表
只有白痴智障既人先至會信冥報D假新聞,呢D傻人又唔肯面對現實,去睇醫生覆診食藥,淨係日日揸住份冥報打J打到出血,自得其樂, 真係悲慘
原來洗版怪先係失明

佢睇到個口罩新定舊????  
重要洗???

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-2-20 11:57 AM 發表
「你們不是住青衣吧?」約70歲的失明獨居長者鳳玲婆婆問記者,電台新聞正在講述青衣長康邨康美樓先後出現新型冠狀病毒確診個案。鳳玲每天都會聽收音機,然後沖一壺普洱茶,在大窩口邨的單位內,展開她一天的抗疫生活。 武肺爆發前,鳳玲逢周三會參加教會小組,周四則去學粵曲,「現在有肺炎,不...

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.c ...
神的作為真奇妙。。。讚美主。。

誰知道神要婆婆眼盲的深意。
誰明白神賜新肺炎給我們的目的?

引用:
原帖由 refugee 於 2020-2-20 02:23 PM 發表
反正都係做個樣啫,重用口罩我又覺得 O 喎

用完口罩噴火酒消毒晾走啲濕氣第二日再用,唔錯架
個口罩紙黎jar, 冇盲既都好難做到洗+晒乾重用而唔爛啦
底+面都分唔到啦........洗

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-2-20 11:57 AM 發表

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.c ...
基於本人今日同婆婆一樣信上帝。。。我要為婆婆出句聲。。。
神係婆婆身上工作,所以婆婆連眼盲都係盲得好。。。
多謝偉大的神
只要我地深信主的那條大能。用咩口罩都無所謂。
神接我地走都係為我地好。。。

死左都要讚美主
早死早著都一樣要多謝主

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-20 15:27 發表
佢睇到個口罩新定舊????  
重要洗???
用呢方法一個口罩可用多日!
外面個布口罩....晚洗.....朝乾!.....
提議:布口罩兩條帶可以唔要,
只做成個套!左右兩旁,
上下兩邊都可開孔插入...手術口罩!

引用:
原帖由 極速前進 於 2020-2-20 04:28 PM 發表

用呢方法一個口罩可用多日!
外面個布口罩....晚洗.....朝乾!.....
提議:布口罩兩條帶可以唔要,
只做成個套!左右兩旁,
上下兩邊都可開孔插入...手術口罩!
10859490 ...
約70歲的失明獨居長鳳玲婆婆wor

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]