• 瀏覽: 1,485
  • 回覆: 16
犯民好努力幫外庸架, 仲曾想為佢地爭取居港權, 投票權喎. 

引用:
原帖由 refugee 於 2020-2-20 08:28 AM 發表
等班現代奴隸主俾錢請幾十萬外人返黎搞迫搞亂香港
記恊疑似揾埋佢地做/扮記者喎

無事嘅 手機跌落去果陣有無便便先?
如果無就問題不大,米缸啲米仍然可食,
著飯時仲可以放部手機入去蒸添,手機焗完桑拿電池效能提升50%

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2020-2-20 08:05 AM 發表
疫症當前,個人衞生意識尤其重要,但求安心保平安。昨日(19日)有網民在Facebook群組「外傭僱主必看新聞訊息」大吐苦水,指外傭誤將手機跌入座廁,事後竟把手機放入米內「抽濕」。網民直指外傭欠缺衞生意識,斥「遲早搞出事」。

相信正是僱主本人的網民Wingyee Yip在貼文所指,前日(18日)外傭去廁所時把手機跌落座廁,曾嘗試用暖爐及風筒吹乾,惜徒勞無功,翌日竟直接把手機插 ...
佢自己食返? 咁希望呢家人多個電飯煲啦, 唔是每次煮完都要消毒,如果僱主冇潔癖的話。

唔是,可能乾哽

刁民又可以諉過他人
怪責政府欠缺指引
如何處理跌手機落座廁的方法吧!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-2-20 08:20 AM 發表
無事既
煲飯溫度足夠將細菌殺死
部電話浸過尿 放落米度再煮比你食你食唔食?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-2-20 09:38 AM 發表

呢個係心理問題
唔係安全問題
個外傭未必完全錯誤

經一事長一智 下次應該拎D米出黎放係個盒度整就OK.
無錯
我無話係安全問題
只係有冇腦既問題
拎1,2杯米放落袋 再放電話落去 用完掉左d米去咪得lo
僱主都唔會孤寒果少少米 但就咁放落去成缸米度比我都唔會食果缸米

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2020-2-20 09:28 AM 發表

部電話浸過尿 放落米度再煮比你食你食唔食?
曾嘗試用暖爐及風筒吹乾,惜徒勞無功,翌日竟直接把手機插落一包新米內

隔咗成日,部機都抹乾淨晒,又唔係滴住尿放落米缸。

令我諗起:
屎味嘅咖哩,同咖哩味嘅屎
😷😷😷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]