• 瀏覽: 780
  • 回覆: 11
根據區議會嘅投票意向,藍黃比例係4:5,另外1成係立場不明
所以藍絲實在係香港嘅少數派
相信香港呢4成人係屬於精英份子
所以我建議政府俾全港人表態自己政治立場
表明自己係藍絲嘅市民將享有更多福利以及減免差响,甚至優先使用公共服務
將資源集中於4成香港人,而放棄6成多數派以及立場不明人士

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2020-2-20 12:35 AM 發表
表明自己係藍絲嘅市民將享有更多福利以及減免差响,甚至優先使用公共服務
將資源集中於4成香港人,而放棄6成多數派以及立場不明人士 ...
藍色人「精英」到搵唔到 口罩囉

引用:
原帖由 kglam98 於 2020-2-21 11:36 AM 發表

藍色人「精英」到搵唔到 口罩囉
駛乜搵?直接話自己藍色即派咪得

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2020-2-21 09:07 PM 發表

駛乜搵?直接話自己藍色即派咪得
藍色人都買唔到,派風咩

引用:
原帖由 kglam98 於 2020-2-21 09:17 PM 發表

藍色人都買唔到,派風咩
向政府攞,政府儲咗咁多口罩,話自己藍色就免費攞,黃色就唔俾攞

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2020-2-21 10:22 PM 發表

向政府攞,政府儲咗咁多口罩,話自己藍色就免費攞,黃色就唔俾攞
林鄭如果有就唔使俾人笑到面黃啦

引用:
原帖由 kglam98 於 2020-2-21 10:26 PM 發表

林鄭如果有就唔使俾人笑到面黃啦
本身大把,只不過俾晒北方同胞同忠誠勇毅,唔知依家剩幾多

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2020-2-20 12:35 AM 發表
將資源集中於4成香港人,而放棄6成多數派以及立場不明人士 ...
其實反對派都有好多精英。如果唔係,點可以攪到香港而家咁亂,咁分裂。
只不過佢哋佢用佢哋嘅能力破壞,而唔係建設香港。

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2020-2-21 10:59 PM 發表

本身大把,只不過俾晒北方同胞同忠誠勇毅,唔知依家剩幾多
俾「忠誠勇毅」都無用啦,佢哋都係唔用

藍色文宣自high貼

引用:
原帖由 墮皮香蕉人 於 2020-2-22 12:55 PM 發表
藍色文宣自high貼
講緊事實

主題標籤 #區議會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]