• 瀏覽: 40,641
  • 回覆: 226
+10
引用:
原帖由 jimmy0066 於 2020-2-20 11:32 AM 發表

係,你哋要相信黨跟黨走,偉大的人民主席刁近平萬歲!
嘻嘻,黃屍咁撚厚面皮上車嘅,是中國大使館安排嘅車喔,死係船上啦,吊!

附件

09772b0e40aeb8e2977082bcd735efd3.jpg(110.94 KB)

開佢日本人拖啦

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2020-2-20 11:27 AM 發表

泛民主派,蘋果日報,黃媒點解唔鬧日本政府!DKLM 剩係識得鬧中國政府,香港政府!
呢單野如果不是發生在日本, 而是在大陸, 你估會點

走得快好世界

引用:
原帖由 FIREKILLER2 於 2020-2-20 11:36 AM 發表
走得快好世界

附件

09772b0e40aeb8e2977082bcd735efd3.jpg(110.94 KB)

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-2-20 08:01 AM 發表
「日本神戶大學感染症專科教授岩田健太郎周二(18日)登船視察後,形容船上情況極為惡劣及混亂,直指船上肯定會有更多人染疫;最後僅留船半天就被高層要求離開」

日本仔比人圍住插喎! 
專家講真話都唔得,被要求立即落船,
如果係中國肯定好大件事,但係日本就無人嘈 ...
最尾嗰句嘅嘢,你仲未習慣咩?

比錢  嘆世界,
玩病毒 Game,
包機
隔離
一次付費,大玩突玩

唔死 咪走得咯

點解仲有人賴死吾坐包機!諗住日本仔有好野送俾佢地

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-19 09:23 PM 發表

入境處處長曾國衞等人前日(17日)率領66人特遣隊前往日本,準備安排包機接回「鑽石公主號」的港人。保安局副局長區志光今晚........

古詩云︰「平安二字值千金。」

祝願他們全部都平安歸來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200219/bkn-20200219194838413-0219_0082 ...
崇日狗夢醒了!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-2-19 09:37 PM 發表

等g phonE大總統來救

玩得郵輪就係退休藍C啦,民建聯搶住去幫手啦,你見邊的人最落力就知啦。

引用:
原帖由 384 於 2020-2-20 11:21 AM 發表

我唔評論政府係呢件事上做得好與壞,只想講班郵輪乘客好撚pk, 而家係使立稅人錢接你地返嚟,多謝都無句,重係電視台訪問批評政府點點點,而家政府欠你地架,你地去遊埠開心,有事就揾政府出氣,安排你地撤離都要做好多野,唔係你話搵包機就可以解決問題,都要同當地政府協商先得架,你話嚟就嚟,話走就走,香港人大撚晒咩。😠 ...
二千五百年前,孔子已經發覺社會是家庭的延伸,每一個年代對於家長的期望及投射,便是這個社會對政府的要求。
所以,只要將對父母的態度用諸對政府,便會明白,
也就是自己唔俾家用,但期望父母有屋你住有錢你使,自己不需付出照顧父母,但預期有事父母又會無條件支援,自己唔中意就埋怨父母唔體諒,但又閂上房門唔俾父母對自己行為指指點點,完全中晒

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-2-20 08:01 AM 發表
「日本神戶大學感染症專科教授岩田健太郎周二(18日)登船視察後,形容船上情況極為惡劣及混亂,直指船上肯定會有更多人染疫;最後僅留船半天就被高層要求離開」

日本仔比人圍住插喎! 
專家講真話都唔得,被要求立即落船,
如果係中國肯定好大件事,但係日本就無人嘈 ...
睇完個大學教授講,看來日本好可能會大爆發。佢話D醫生睇完郵輪病人,之後就返診所睇症;司機接完郵輪客,跟住又載其他客;驗到陰性的乘客,安排去不同車站各自返家。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 09:36 PM 發表
香港人小七政府就叻,門口狗出到去就鵪鶉
呢句真🤣

由頭到尾無聽過班友多謝過香港政府,一味投訴投訴再投訴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]