• 瀏覽: 40,634
  • 回覆: 226
+10
畀幾千元去地獄

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-19 09:23 PM 發表

入境處處長曾國衞等人前日(17日)率領66人特遣隊前往日本,準備安排包機接回「鑽石公主號」的港人。保安局副局長區志光今晚........

古詩云︰「平安二字值千金。」

祝願他們全部都平安歸來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200219/bkn-20200219194838413-0219_0082 ...
李先生表示理解回港後要再接受14天隔離,直言「我哋係神憎鬼厭,你仲安排我哋去屋邨隔離,點知啲病毒會唔會傳播出去,會唔會成為淘大翻版」。他希望政府可按情況安排隔離方法,例如居住於新界單幢或村屋,可配合電子手環在家居,或到政府轄下度假村接受隔離,「再屈喺大樓度,我哋真係捱唔住」。

身處日本 邊有可能係地獄
抹黑 絕對係抹黑

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-2-20 10:28 AM 發表
畀幾千元去地獄
日本國係完美的,唔準你咁講佢

又係要多謝建制同政府做嘢,先可以破地獄。
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-19 09:23 PM 發表

入境處處長曾國衞等人前日(17日)率領66人特遣隊前往日本,準備安排包機接回「鑽石公主號」的港人。保安局副局長區志光今晚........

古詩云︰「平安二字值千金。」

祝願他們全部都平安歸來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200219/bkn-20200219194838413-0219_0082 ...

講開鵪鶉,我就諗起幾個日日叫號嘅「仇中反中膠」。

一直係度打飛 g 要政府封關,宜家建制同政府做嘢接返港人返嚟,果幾隻鵪鶉縮都縮唔切。
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 09:36 PM 發表
香港人小七政府就叻,門口狗出到去就鵪鶉

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-20 10:30 AM 發表
又係要多謝建制同政府做嘢,先可以破地獄。

有死硬WC堅決唔上中國包機回港,可能要等英美包機先肯上。咁等到瓜柴都等唔到。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-20 10:32 AM 發表
講開鵪鶉,我就諗起幾個日日叫號嘅「仇中反中膠」。

一直係度打飛 g 要政府封關,宜家建制同政府做嘢接返港人返嚟,果幾隻鵪鶉縮都縮唔切。

...
好想知森美仲支唔支持政府封關

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-20 10:37 AM 發表

應該唔落船,要求賠償嘛!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 09:36 PM 發表
香港人小七政府就叻,門口狗出到去就鵪鶉
X2😓

咁要睇森美有無腰骨啦。

不過我見過甘多呢啲高汁天才,無件有腰骨嘅。
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-20 10:37 AM 發表

引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-19 09:27 PM 發表
日笨做完細菌實驗攞完數據咪放人囉,理得船上人間地獄
最好機會給日,作大型實驗室,提供了各色的活人。取得重要數據分析,在船上或在電視前的人,還未醒覺。😦

成班都on撚9, 以為用咁撚多錢買本外國護照返黎就可以同呀爺斷交, 結果呢?

D人講就天下無敵,仲日日喺新聞鬧政府咁遲都唔接佢地走,
佢地自己諗下啦,派架飛機過黎,機組人員都好高風險架,
如果連黑醫護都可以因為覺得危險罷工嘅話,人地空服更加無責任因為佢地被困遊輪而犧牲自己啦。
況且仲要安排來回嘅交通接送,揸車嗰個、保安局職員、入境處職員如果有事又點先?
班友仲要話唔隔離,又要自己揀地方,青衣1個人感染都可以攪到社區爆發啦。
全世界係得香港人咁巴閉咁自私架啫。
今朝睇新聞,TBB訪問一個老伯,佢就好感恩話政府已經盡左力,自己喺嗰邊隔離其實都好驚,至到聽到入境處職員話一定等埋佢,佢個心先安樂。
希望多D香港識得感恩,唔好淨係諗自己。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]