• 瀏覽: 2,969
  • 回覆: 81
+3
引用:
原帖由 pkpc 於 2020-2-19 05:19 PM 發表
今日Whatsapp流傳一張照片及訊息,提到長和系資深顧問李嘉誠親自由紐西蘭,將5,000多件當地醫療機構助購的保護衣帶回香港,送給前線醫護。而李嘉誠基金會中午亦在社交網站發文,指首批送予香港醫護的N95口罩到港。

基金會前日發文稱,首批口罩和防護物資已到港,即日起向13個社福機構及6間長者院舍派送共25萬口罩,並預告本周起從加拿大戴爾豪斯大學(Dalhousie University)微生 ...
里頭咩都加價,個頭扮好...頂

引用:
原帖由 pkpc 於 2020-2-19 05:19 PM 發表
今日Whatsapp流傳一張照片及訊息,提到長和系資深顧問李嘉誠親自由紐西蘭,將5,000多件當地醫療機構助購的保護衣帶回香港,送給前線醫護。而李嘉誠基金會中午亦在社交網站發文,指首批送予香港醫護的N95口罩到港。

基金會前日發文稱,首批口罩和防護物資已到港,即日起向13個社福機構及6間長者院舍派送共25萬口罩,並預告本周起從加拿大戴爾豪斯大學(Dalhousie University)微生 ...
好想知呢啲社福機構長者院舍要咁多口罩做咩?入面啲阿婆阿公要返工?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-2-19 05:35 PM 發表
成哥好嘢 唔學姓鄧果個掛住花天酒地
有時間幫阿媽去下買餸,咁你就知你心中嘅成哥係對你…幾…好啦!仲有,儲夠錢買間一千萬三百呎樓未?無就去問下你個成哥減啲啦!

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-2-19 05:41 PM 發表
曱甴王做秀.

你的叭佳超市成個星期都係冇厠紙賣, 菜又狂加價.
有廁所,不過係 select仲要三十幾有條

引用:
原帖由 無心恥戰 於 2020-2-19 05:45 PM 發表
5000件用得幾耐?出入1次都要扔了 比盡都係半個月到就清哂
要幫就應該捐地比政府起防疫設施啦 講到咁威又唔做?
曱甴王真係人間賤種 只會刷鞋 減租又唔減  搵埋咁多錢幫下全香港市民都唔得 ...
其實就咁送,醫管局敢要?點知啲標準得唔得?自己招標就有晒 spec

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-2-19 05:55 PM 發表

無撚計,呢個政府與民為敵。李+X幫到香港人,自然萬眾歸心。👏
一千萬賣層三百呎你,然後送幾個口罩,你仲要當恩人

黑護偷左都吾止尼個數啦! 學曱甴講尼d "小恩小惠"

誠哥.....well done.

引用:
原帖由 ka626168 於 2020-2-19 05:33 PM 發表
《李嘉誠用私人️從新西蘭帶回5️⃣1️⃣1️⃣5️⃣件醫療防護服送給🇭🇰👩️人員》
這個數字🈶點意思,很隱晦啊/😛
5️⃣大訴求,缺1️⃣不可?😋 ...
貨物都不用抬進客艙內吧?做戲做全套?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-2-19 11:53 PM 發表

一千萬賣層三百呎你,然後送幾個口罩,你仲要當恩人
無撚計,政府賣地,價高者得,樓價比大陸人炒上天價,所以年青人才發出咆哮

星火雞金事件踼爆佢係得益者(百雞現金券)
一店只得20盒口罩供應搞到數十萬市民不滿
買一盒口罩要走50公里苦主出現

賺盡市民錢,玩盡香港基層 
淨係顧住自己出風頭,老豆捐保護衣要報導,
阿仔派洗手液比自己員工都要報導

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-2-20 06:39 AM 發表

無撚計,政府賣地,價高者得,樓價比大陸人炒上天價,所以年青人才發出咆哮
不過後生個班唔好講到呢啲係大慈善家大恩人

曱甴王又落林鄭面
真係可惡

九十幾歲老人家為個仔積得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]