• 瀏覽: 5,075
  • 回覆: 68
+3
學下澳門啦
攞身份證 每人限買
唔駛排隊 造福人群

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-2-19 12:30 PM 發表
我認識d人最少果個都有七盒口罩,我得三盒
同佢哋鋤大d,贏哂佢地d口罩😷

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-19 12:31 PM 發表

3200萬個口罩?

大家都係搞左3星期左右,台灣已經每日有幾百萬個口罩,
到3月15日每日會有1000萬個口罩.........
香港搞左咁耐,等如人幾日的供應........

有啲野真係唔可以相比。 ...
王維基咪天價買咗一部機泥做口罩囉
等下啦~
不過佢係股價度套咗十幾億, 比d時間佢洗下錢開心完, 再慢慢搵廠房, 就會開始攪架啦

黃屍曱甴,會不會搶中國製口罩呢??曱甴搶了來戴會不會戴爛面呢?

引用:
原帖由 refugee 於 2020-2-19 01:05 PM 發表

所以政府咪福為民開咁為市民撲到幾千萬個口罩囉

至於發展咩工業,炒唔炒樓,係市民自己選擇啫,平日慣左「你一千萬買我層三百尺,佢千二萬買我層二百五,個個都發囉,造乜鬼」

衣食拉都靠人,真自食惡果也 ...
所以一同台灣政府,咪即時比下去囉!

香港土地,從來唔係市場經濟,因為有政府呢一個最大的「壟斷者」。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-2-19 12:24 PM 發表
又比藥房攞哂D貨抬貴幾倍價😖😖😖
呢幾日, 二百幾三百幾蚊口罩都好多地方有得賣.
呢批大貨再到埋, 藥房仲點抬得起價.

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-19 12:37 PM 發表

咁呢樣野又要多謝中共狗指派的幾任特首了,
又高科技、又中藥港、又六大產業........就係無工業。
香港本業是捕魚, 係咪要震興返佢?
香港變返魚港?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-2-19 01:12 PM 發表

王維基咪天價買咗一部機泥做口罩囉
等下啦~
不過佢係股價度套咗十幾億, 比d時間佢洗下錢開心完, 再慢慢搵廠房, 就會開始攪架啦
係囉!香港私人做,同台灣政府一比,幾乎等同無做過野。

重點:口罩係大陸嚟嘅。曱甴唔好買呀,要買就買黃痴瘋嗰d

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]