• 瀏覽: 3,820
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 東方大頭妹 於 2020-2-19 09:07 AM 發表
警方上周六去信廣播處處長梁家榮,投訢指港台電視在2月14日播出的《頭條新聞》節目,特別是一個名為「驚方訊息」的環節,多次以嘲諷形式抹黑警隊於抗疫期間的工作,處方表示極度遺憾。

港台顧問委員會亦收到相關投訴,研究後初步認為相關節目可能有違「準確持平」準則。港台顧問委員會主席陳建強醫生代表委
處長發信,要求對方解釋。另外港台顧問委員會亦發信予警務處處長鄧炳強,指委員會正跟進事件。

香港電台 ...

解散港台,拯救香港

速立23條,刻不容緩

你同佢講準確持平
佢同你講嬉笑怒罵言論自由
牛頭不對馬嘴
其實個約章有冇實質性罰則?

其實現在已經是21世紀了
網絡發達時代 有片有圖
而且做得這些位 袋得人工就不要沒有理據地說 一兩句不持平就可以架啦
清清楚楚咁講邊度唔持平 邊度是假既

引用:
原帖由 東方大頭妹 於 2020-2-19 09:07 發表
警方上周六去信廣播處處長梁家榮,投訢指港台電視在2月14日播出的《頭條新聞》節目,特別是一個名為「驚方訊息」的環節,多次以嘲諷形式抹黑警隊於抗疫期間的工作,處方表示極度遺憾。

港台顧問委員會亦收到相關投訴,研究後初步認為相關節目可能有違「準確持平」準則。港台顧問委員會主席陳建強醫生代表委員會向廣播處長發信,要求對方解釋。另外港台顧問委員會亦發信予警務處處長鄧炳強,指委員會正跟進事件。

香港電台 ...
必須解散,政府唔好繼續養狼狗咬春代

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-2-19 09:59 AM 發表

必須解散,政府唔好繼續養狼狗咬春代
港台一直以來上下根本肆無忌憚, 自成王國, 自把自為!
https://www.youtube.com/watch?v=-BP38vAknfA

https://www.youtube.com/watch?v=BLiRPB8IXQ8

呢個垃圾節目,一早就應該執笠啦。講嘢都亂嚟,一啲都唔持平,又唔見佢講下啲暴徒行為。啲台長竟然一句聲都冇出過,都唔知要台長黎做咩

黃十黑變毒

整頓港台,刻不容緩

明顯系喺用造謠博攞眼球,妄圖拉高收視率

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]