• 瀏覽: 11,502
  • 回覆: 167
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 獷妖彤摸胸呻吟 於 2020-2-19 05:29 AM 發表
新冠肺炎疫情持續惡化,坊間「全面禁食野味」的呼聲愈來愈高。福建省十三屆人大常委會第十六次會議周二(18日)召開,會上通過...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200218/photo/bkn-20200218202539470-0218_00952_001_01b.jpg?20200218203018

完全禁食野味真係非常困難,連尾角佬都恐怕做唔到!:s ...
咪係美國都未禁,中國禁咩

禁左仲值錢

引用:
原帖由 s336990 於 2020-2-19 01:58 PM 發表

殺頭嘅生意有人做,蝕本嘅生意無人做
只要有利可圖,就會有亡命之徒
坐監未必有效,社會太多邊緣人呀,一雞死一雞嗚, 捉咗一批去坐監,即日就組到隊做替補喇
所以捉到就要重重咁罰錢,罰到佢地蝕到爬街,咁或者會有啲效
(你睇吓過去半年暴動啲曱甴一堆一堆咁空群而出,之前你有無諗過香港會咁多垃圾?) ...
咁講走粉仲實際得多,起碼有值博率,一次有以十萬計利潤,野味利潤有咁好揾咩?而且肉會容易變壞,太貴就會唔捨得購買變客源少,唔同毒品會上癮,唔食唔得。

野味既定義係咩先?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-2-19 05:54 AM 發表
乜都放入口
曱甴只能殺,不能放得入口。。。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-2-19 03:13 PM 發表

SARS個時都禁過...結果呢? 始終幾千年既習慣唔係話改就改..何況全世界人既認知係
美國人說了才做
俄國人做了才說
中國人說了不做...
未必,你睇東莞掃黃之後仲有無咁多麻甩佬星期五六就三五成群走上去happy,如果有決心去做係做得到
美國人說了才做,俄國人做了才說<<<呢二句我唔係咁同意

高官會食

引用:
原帖由 獷妖彤摸胸呻吟 於 2020-2-19 05:29 AM 發表
新冠肺炎疫情持續惡化,坊間「全面禁食野味」的呼聲愈來愈高。福建省十三屆人大常委會第十六次會議周二(18日)召開,會上通過...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200218/photo/bkn-20200218202539470-0218_00952_001_01b.jpg?20200218203018

完全禁食野味真係非常困難,連尾角佬都恐怕做唔到!:s ...
咁多國家禁毒品,系都仲有人賣毒品,但起碼明面上無咁倡狂

引用:
原帖由 小魔怪 於 2020-2-19 15:35 發表

未必,你睇東莞掃黃之後仲有無咁多麻甩佬星期五六就三五成群走上去happy,如果有決心去做係做得到
美國人說了才做,俄國人做了才說<<<呢二句我唔係咁同意 ...
更唔係啦...係無咁多麻甩佬上....都仲有好多的......就如禁野味可以禁7成....都仲會有人食...只要有人食就有機會再傳多一次...人類從來都係自取滅亡的..人類從來不會在吸取歷史教訓.....

唉!國內時聞向毒犯執行死刑,亦有人不怕死去犯賣毒品。

五毛唔敢回呢d帖  回左會扣工資

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-2-19 03:44 PM 發表

更唔係啦...係無咁多麻甩佬上....都仲有好多的......就如禁野味可以禁7成....都仲會有人食...只要有人食就有機會再傳多一次...人類從來都係自取滅亡的..人類從來不會在吸取歷史教訓..... ...
睇下咩力度,用個誇張啲既說法,如果食同賣野味既人同販毒一樣咁重罰,情況就唔一樣

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-19 05:31 AM 發表

至少有第一步,就會有進步。

防止實驗室洩漏法例立左未?好似立埋法好d

引用:
原帖由 小魔怪 於 2020-2-19 15:57 發表

睇下咩力度,用個誇張啲既說法,如果食同賣野味既人同販毒一樣咁重罰,情況就唔一樣
先重罰隨地吐痰個D先啦......幾千年文化中國人既劣根性就係髒亂吵....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]