• 瀏覽: 21,801
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-20 09:51 AM 發表
飯聞都係算把啦,民建聯鄭泳舜都去日本協助鑽石公主號港人啦
唔好講東講西啦!藍人3毛仲唔快快向中央政府申請,自願上湖北省武漢、安撫一下你們的藍色同路人!

引用:
原帖由 chargeurs 於 2020-2-20 10:08 AM 發表

many many many
泛民只講武漢。。中國其他地方哩?

今之事件可以反映出老左去外地退休好易收皮,除非有無限金錢

引用:
原帖由 chargeurs 於 2020-2-20 10:08 AM 發表

many many many
請問中國大陸除了湖北省外,還有什麼省份城市、是由2月2號開始封閉,不能進出???

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-20 10:16 AM 發表

泛民只講武漢。。中國其他地方哩?
繼續問、中國大陸除了湖北省外,還有其他省份城市,是由年初一開始封鎖、不能進出??

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-20 10:29 AM 發表

繼續問、中國大陸除了湖北省外,還有其他省份城市,是由年初一開始封鎖、不能進出??
泛民正垃圾,哩頭鬧大陸傳染,之後叫封關,又不理大陸不少香港人,現在先哩嘈,問題只留意武漢,正一垃圾

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-20 10:33 AM 發表

泛民正垃圾,哩頭鬧大陸傳染,之後叫封關,又不理大陸不少香港人,現在先哩嘈,問題只留意武漢,正一垃圾
你還未回答我問題喎!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-20 10:40 AM 發表

你還未回答我問題喎!
大陸其他地方重有香港人,關封咩事

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-20 10:41 AM 發表

大陸其他地方重有香港人,關封咩事
第一,湖北省係重災區,疫症最嚴重地方,盡快安排接走還沒有感染的香港人是首要。

第二,香港人在其他省份城市還沒有感染病毒的,仍然可以自行返港接受家居隔離,但身處湖北省的香港人,就算現在沒有感染、想離開湖北省返港接受隔離的權利,現在都沒有。香港政府都唔想辦法,這班香港人只能自生自滅!

還有,在過年時候還返回湖北省的香港人,一定是藍色愛國人士,香港藍色人士連呢班同路人都唔想救,仲講乜野呀!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-20 10:54 AM 發表

第一,湖北省係重災區,疫症最嚴重地方,盡快安排接走還沒有感染的香港人是首要。

第二,香港人在其他省份城市還沒有感染病毒的,仍然可以自行返港接受家居隔離,但身處湖北省的香港人,就算現在沒有感染、想離開湖北省返港接受隔離的權利,現在都沒有。香港政府都唔想辦法,這班香港人只能自生自滅!

還有,在過年時候還返回湖北省的香港人,一定是藍色愛國人士,香港藍色人士連呢班同路人都唔想救,仲講乜野呀! ...
你又知香港人在其他地方沒感染,在武漢香港人每人都感染到咩?不過其他都系高危地方,上次有人由福建返香港,已經系感染到,泛民只講武漢,中國其他地方香港人哩?你又知系藍人?你要分黃同藍?黑醫護講只醫香港人,大陸人不想醫,究竟系咩人?

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-20 10:14 AM 發表

唔好講東講西啦!藍人3毛仲唔快快向中央政府申請,自願上湖北省武漢、安撫一下你們的藍色同路人!

泛民D議員只會破壞,怕事,有咩做?

傳:明知湖北武漢有肺炎,都走番去!怨誰?
利申:祝早日回港!

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-20 11:02 AM 發表

你又知香港人在其他地方沒感染,在武漢香港人每人都感染到咩?不過其他都系高危地方,上次有人由福建返香港,已經系感染到,泛民只講武漢,中國其他地方香港人哩?你又知系藍人?你要分黃同藍?黑醫護講只醫香港人,大陸人不想醫,究竟系咩人? ...
睇嚟你完全唔明白點解要接回武漢或湖北省的香港人,腦袋有問題的人!

上一次我已經教過你,你仍然唔知道原因,看來你腦袋的確是有點問題

引用:
原帖由 superplx 於 2020-2-18 11:57 PM 發表

D人返大陸呢就被人鬧..

有冇發現呢
點解冇人鬧日本既, 由其係叫人全面封關個班
上船個時候已經新年緊...即係香港都爆緊疫情時候仲走去上船
如果呢架船係大陸其中一個城市, 例如廈門港呀, 三亞港呀
肯定有班人包括上面班人鬧到返晒艇 ...
x2

留在湖北省的港人太分散,苦主自問有什麼辦法?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]