• 瀏覽: 21,796
  • 回覆: 148
中華大地是所有中國人家

引用:
原帖由 公園雀躍 於 2020-2-19 12:16 AM 發表
香港人真矛盾,政府唔去接又被鬧,接翻來又驚果樣呢樣。畀D信心祖國,在湖北的港人會平安無事回港的。
仲有郵輪上邊d旅客.

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-2-18 11:44 PM 發表
公道d講。政府有能力系重重封鎖既情況下接你地返哩?中央落命令都有難度。個個市鎮只要拖慢小小。你都好難組織到二千幾人回港。。
因為好多香港人都覺得自己高人一等囉!有咩事都要得到優先待遇先正常囉!如果得唔到,就係政府問題,就係全世界嘅問題,總之自己無問題啦!

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-18 11:26 PM 發表

明知爆左就下年探親啦
我都係咁諗。佢唔聽話。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-2-18 11:44 PM 發表
公道d講。政府有能力系重重封鎖既情況下接你地返哩?中央落命令都有難度。個個市鎮只要拖慢小小。你都好難組織到二千幾人回港。。
政府都話會接佢地返嚟。但數量咁多,唔知放喺邊度隔離。可能政府又搵緊地方比佢地住。相比之下,佢地好好ga la,同樣係中國人,佢地可以以香港居民身分離開疫區。應該多謝政府,但難為左我地咁。

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-2-19 01:43 AM 發表

政府都話會接佢地返嚟。但數量咁多,唔知放喺邊度隔離。可能政府又搵緊地方比佢地住。相比之下,佢地好好ga la,同樣係中國人,佢地可以以香港居民身分離開疫區。應該多謝政府,但難為左我地咁。 ...
香港靠特殊地位。系武漢中招都仲有床位。好多本地人好陰功。真系等死

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-2-19 01:43 AM 發表

政府都話會接佢地返嚟。但數量咁多,唔知放喺邊度隔離。可能政府又搵緊地方比佢地住。相比之下,佢地好好ga la,同樣係中國人,佢地可以以香港居民身分離開疫區。應該多謝政府,但難為左我地咁。 ...
佢地當正政府係超人特工隊,不論係何時何地,二十四小時,政府達不成要求既話,就政府無能

當初自己死都要返上去怪得邊個

引用:
佢地就係覺得政府萬能,政府人員就係多啦 A 夢,難度高都可以出個法寶解決晒問題

呢班白痴留喺湖北等死啦

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-2-19 10:24 PM 發表
當初自己死都要返上去怪得邊個
其實佢地事前已經知道

湖北疫情咁嚴重仲要去,怨誰

都係嗰句,咁危險,點解仲要去,出事推個責任俾人

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 10:33 PM 發表
湖北疫情咁嚴重仲要去,怨誰
佢地咪怨政府

香港係一國兩制。唔係兩國呀。香港人撤得。咁其他省呀城呀又撤既話,咪即係冇封城。害全國呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]