• 瀏覽: 21,768
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 10:33 PM 發表
湖北疫情咁嚴重仲要去,怨誰
呢班藍人3毛的確抵死,明知大陸有疫情都要去愛國。

叫香港班藍色人去救佢地啦!

鑽石號唔系有批大陸仔要接返來香港,
你班香港人都唔駛想政府會包機接你.
掹車邊執到啦

引用:
原帖由 香江人 於 2020-2-19 11:41 PM 發表

去湖北梗係藍絲,與湖北人同呼吸共享肺炎是何其的光榮。
現在這樣滯留法,藍絲都變黃絲

叫班人打電話比香港啲親友要啲人唔好攪示威先啦。阻政府開隔離營即係阻佢地返港機會,怨政府都冇用,有人玩嘢政府都幫你唔到。

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 10:23 PM 發表

佢地當正政府係超人特工隊,不論係何時何地,二十四小時,政府達不成要求既話,就政府無能
今日東張西望電話訪問個兩位湖北港人,一個距離武漢三百公里,另一個住鄉下

點救呀?派直升機?大陸好少商用直升機服務,你就算有錢都租唔到直升機

政府要搵超人飛去逐個救…

咪忍返黎!!大6咁好

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-18 10:37 PM 發表
滯留在日逾兩周的港人總算回家在望,惟被困湖北近一個月的香港市民依然是歸家無期。有港男的妻女在湖北被困期間,不但買不到口罩,甚至連購買生活用品亦有困難,令他十分擔憂。他批評港府稱盡力援救只是敷衍港人,提供的救助電話更是長期不通,令他感到徹底失望,直言「親政府」的他現時已一百八十度轉變,「我之前一直都好支持政府,覺得林鄭好做得嘢、又有心做,但依家真係好失望!」

2400人滯留 口罩日用品近斷新冠 ...
點止武漢,中國其他地方都有香港人,系唔系全部都接回香港?

明知故犯!還要去?

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-18 10:37 PM 發表
滯留在日逾兩周的港人總算回家在望,惟被困湖北近一個月的香港市民依然是歸家無期。有港男的妻女在湖北被困期間,不但買不到口罩,甚至連購買生活用品亦有困難,令他十分擔憂。他批評港府稱盡力援救只是敷衍港人,提供的救助電話更是長期不通,令他感到徹底失望,直言「親政府」的他現時已一百八十度轉變,「我之前一直都好支持政府,覺得林鄭好做得嘢、又有心做,但依家真係好失望!」

2400人滯留 口罩日用品近斷新冠 ...
政府都叫左佢地盡量避免去疫區。家陣就話返屋企。咁多人返屋企,我地都唔夠隔離營比佢地瞓。

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-19 10:26 PM 發表
呢班白痴留喺湖北等死啦
自我懂事以來就知香港大部分人係廣東各市與福建閩南三市為祖藉,少數上海人,其他省份根本少之又少,但自從果班返大陸工作的人娶埋工廠妹骨妹等,香港就雜好多,明知湖北有事都要返,怪邊個,成人來'做事要負責。

洞房日報密謀政變,所以近來立場係親政府反林鄭。

費用必須封頂,否則天文數字,封城後重重關卡,根本冇車行(政府除外)完全不可以同日本郵輪相比

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 11:21 PM 發表

如果結果好既,佢地吾會出聲,結果差既,政府就有罪
高尚港人,永遠都係人地錯

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-19 11:47 PM 發表

呢班藍人3毛的確抵死,明知大陸有疫情都要去愛國。

叫香港班藍色人去救佢地啦!

飯聞都係算把啦,民建聯鄭泳舜都去日本協助鑽石公主號港人啦

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-20 01:01 AM 發表
點止武漢,中國其他地方都有香港人,系唔系全部都接回香港?
many many many

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]