• 瀏覽: 21,803
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 強仔316 於 2020-2-19 01:28 AM 發表

因為好多香港人都覺得自己高人一等囉!有咩事都要得到優先待遇先正常囉!如果得唔到,就係政府問題,就係全世界嘅問題,總之自己無問題啦!
Agree no more

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-18 10:37 PM 發表
滯留在日逾兩周的港人總算回家在望,惟被困湖北近一個月的香港市民依然是歸家無期。有港男的妻女在湖北被困期間,不但買不到口罩,甚至連購買生活用品亦有困難,令他十分擔憂。他批評港府稱盡力援救只是敷衍港人,提供的救助電話更是長期不通,令他感到徹底失望,直言「親政府」的他現時已一百八十度轉變,「我之前一直都好支持政府,覺得林鄭好做得嘢、又有心做,但依家真係好失望!」

2400人滯留 口罩日用品近斷新冠 ...
明知武漢出事仲去湖北,吾扺幫。

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 10:37 PM 發表

佢地咪怨政府
政府逼你去湖北??

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 10:37 PM 發表

佢地咪怨政府
探親可以唔去住,旅行自己唔捨得

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-2-18 10:38 PM 發表
爆左肺炎而去得湖北唔多唔少都評估過風險,唔好輸打贏要
正確呀

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 10:23 PM 發表

佢地當正政府係超人特工隊,不論係何時何地,二十四小時,政府達不成要求既話,就政府無能
但政府今次真係麻麻地,閘落一半,口罩又採購失敗,抗疫物資又貴,又無穩定物價。

引用:
原帖由 superplx 於 2020-2-18 11:57 PM 發表

D人返大陸呢就被人鬧..

有冇發現呢
點解冇人鬧日本既, 由其係叫人全面封關個班
上船個時候已經新年緊...即係香港都爆緊疫情時候仲走去上船
如果呢架船係大陸其中一個城市, 例如廈門港呀, 三亞港呀
肯定有班人包括上面班人鬧到返晒艇 ...
日本是好多中國香港人的老家(自認)

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-2-19 10:25 PM 發表

佢地就係覺得政府萬能,政府人員就係多啦 A 夢,難度高都可以出個法寶解決晒問題
落閘,唔幫佢地找數

邊個政黨或議員可以說服當區市民接收數以千計的隔離營。其實係無地方、無人手接收。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-19 10:47 PM 發表
政府逼你去湖北??
如果結果好既,佢地吾會出聲,結果差既,政府就有罪

去得中國就預左死架啦

拿拿聲係果邊釘蓋唔好返黎香港播毒呀 

叫班籃絲救你,佢地話武漢肺炎係假新聞,唔會人傳人,仲冇美帝流感咁勁

引用:
原帖由 pycicamn 於 2020-2-18 11:55 PM 發表
封關封城政策,令港人滯留疫區,想不感染都難
自願去湖北能怪誰。

引用:
原帖由 公園雀躍 於 2020-2-19 12:16 AM 發表
香港人真矛盾,政府唔去接又被鬧,接翻來又驚果樣呢樣。畀D信心祖國,在湖北的港人會平安無事回港的。
去湖北梗係藍絲,與湖北人同呼吸共享肺炎是何其的光榮。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]