• 瀏覽: 23,867
  • 回覆: 460
  • 追帖: 3
+10
武漢肺炎持續蔓延,威脅不同行業員工的生命安全及市民生計。職工盟於今日(18日)召開記招,促請政府立即採取措施,保障僱員的職業安全和健康,為受疫情影響的僱員提供財政支援,並表示於過去兩星期收到共40宗有關無薪假、減薪和檢疫令的查詢。

又話黃色經濟圈好好生意職工盟誰的商鋪等執笠呀?政府唔回應攪罷工啦....

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/436194/武漢肺炎-社會現結業裁員潮-職工盟-政府援助到喉唔到肺

職工盟叫僱主加薪5% wor

引用網友話:「黃毛出在黃人上」
160萬民意,200萬靈1人支持,
無可能大黃色共榮圈會崩潰

人一黃、腦死亡!
又要罷工,又要政府援助?
班儍西飛雞唔係罷工咩?去咗邊?

你班仆街搞破壞, 然後話人建設唔夠???

唔係有個咩612~星火基金咩,點解唔問佢哋攞錢呢?

手足有難,你班福街唔係割蓆嗎?又話齊上齊落既?

依家連D腦細都支持你地永久大三罷,攬炒喎,求仁得仁,重想點?

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-2-18 04:07 PM 發表
你班仆街搞破壞, 然後話人建設唔夠???
泛人垃圾會拉布, 好多單工程唔批
泛暴9成區議員配合, 好多地區建設推翻唔起

6成人支持架

你職工盲自己搞到結業裁員,又賴政府??職工盲有邊樣搞得好?地盤工人,碼頭工人,國泰/港龍飛雞,不是被你搞到無工開,被炒,被裁走,還有黑醫護罷工後去浪費醫療裝備,這全都是職工盲的戰績。

今次香港實比即供盟的最低工資累9死,最高工資吾定,搞最低工資,市場無得自我調節化解困局,失業潮定必大爆發,成功為香港攬炒,多撚榭晒即供盟。

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-2-18 04:11 PM 發表
今次香港實比即供盟的最低工資累9死,最高工資吾定,搞最低工資,市場無得自我調節化解困局,失業潮定必大爆發,成功為香港攬炒,多撚榭晒即供盟。 ...
係即共盟,即刻共產攬炒聯盟

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-18 04:10 PM 發表

泛人垃圾會拉布, 好多單工程唔批
泛暴9成區議員配合, 好多地區建設推翻唔起

6成人支持架
咁佢地要攬炒嘛

利申先..........我係果40%少數另類黎

既然60%支持曱甴, 我冇咩好講只能尊重佢地 la

主題標籤 #武漢肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]