• 瀏覽: 23,871
  • 回覆: 460
  • 追帖: 3
+10
成班廢柴

引用:
原帖由 輕鬆一陣 於 2020-2-18 05:04 PM 發表

香港經濟攪成咁,都係多得呢班反對派做成,借疫情爆煲!
一早答應五大訴求,宜家就唔洗咁啦!!!

咁能好笑既
又話全城3罷乜乜77
又話乜7打到煲底
你地點能樣架
亂能晒坑

可以試下罷工,以示不滿。
快啲叫飛雞罷啦。

自己罷工就冇野~
而家結業裁員被罷工又係度嘈~

引用:
原帖由 1000day 於 2020-2-18 03:59 PM 發表
武漢肺炎持續蔓延,威脅不同行業員工的生命安全及市民生計。職工盟於今日(18日)召開記招,促請政府立即採取措施,保障僱員的職業安全和健康,為受疫情影響的僱員提供財政支援,並表示於過去兩星期收到共40宗有關無薪假、減薪和檢疫令的查詢。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4021301/org/8c8b4c90ad3bec4c85e0bbeb913eb088 ...
證明左黑暴攬炒成功!
政府幫這些人,咪無曬效果囉!

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2020-2-18 05:06 PM 發表

一早答應五大訴求,宜家就唔洗咁啦!!!
點解家下唔見提五大訴求+雙普選既???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-18 05:11 PM 發表

點解家下唔見提五大訴求+雙普選既???
林奠一早答應五大訴求,宜家就唔洗咁啦!!!

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2020-2-18 05:12 PM 發表

一早都話攬炒好大鑊架, 曱甴又唔聽???
你又話佢廢, 家下搵佢幫????

依班仆街曱甴

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-18 05:13 PM 發表

一早都話攬炒好大鑊架, 曱甴又唔聽???

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2020-2-18 05:14 PM 發表

唔使推啦  曱甴要攬炒係事實黎lor………成功左又唔肯認???

職工盟d兄弟姊妹話要攬炒呀嘛~

依家咪達成囉

嘈咩L嘈

攬炒成功,政府只須援助藍營。黃營自行食蕉啦!求仁得仁嘛!

職工盟即是曱甴背後支持者,唔係一直想全世界攬炒咩,點解又要政府援助?然後又政府無L用,到喉唔到肺。其實你班L人咁叻俾點有建設性嘅提議呀!淨係識批評!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]