• 瀏覽: 16,786
  • 回覆: 147
+12
由新型冠狀病毒引起的武漢肺炎疫情持續,本港昨日(16日)新增一宗確診個案,為54歲男士,累計數字57宗,其中一名病人死亡,兩名病人康復出院,仍有54人留院。昨日新增確診個案的54歲患者為巴馬丹拿集團(P&T Group)工程師部門員工,住在太古城明宮閣,2月7日起發病,發病後曾到「基督門徒福音會西灣河分會」參與聚會。另外,「打邊爐家族」的24歲男患者,已於昨日出院。至於停泊在日本橫濱的郵輪鑽石公主號疫情嚴峻,昨日再增70多人確診。當中確診的香港居民增至21人,即較前日累計11人,增加近一倍。

同事都中招=太古城耶人傳染嘅惡夢開始發生!
來個太古封城就係業主惡夢!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/435453/武漢肺炎-最新-消息-太古城患者同事初步確診-住慈雲山

呢鑊金!

太古城好多大陸人住

你嘅講法=中環最多菲律賓女人一樣
引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-2-17 10:24 AM 發表
太古城好多大陸人住

封太古城+教堂啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-17 10:25 AM 發表
封太古城+教堂啦
太古城咁多人口真係搵唔到地方隔離喎? 康怡花園又點?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-17 10:25 AM 發表
封太古城+教堂啦
重聚會 笑內地時 香港都係甘上下

香港人真係好奇怪,
死命搶口罩,講到無左個口罩就會死咁。
但係又一定要出街架喎,
又打邊爐又聚餐又返教會,
唔高危嘅都唔做架喎,
咁俾有幾多口罩都無用啦,
自己都唔負責做好自己嘅防疫,
淨係不停搶物資同鬧政府。

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-2-17 10:24 AM 發表
太古城好多大陸人住
你是香港人嗎?

兩個「基督教人士」自己有病仲周圍去放毒!😡

封太古城啦

犯民黑暴邊有人性呀,佢哋成班都係仆街,果個郭家麒,陳沛然,馬仲儀,三個冇醫德又撈唔起嘅醫生,成日眼紅其他星球人、月球人嘅同行成就,妄想攪亂社會,攬炒埋其他人,自己就感覺良好,根本學醫就唔係為救人,甘心淪為毒果黎嘅打手

引用:
原帖由 sinchau 於 2020-2-17 10:33 AM 發表
香港人真係好奇怪,
死命搶口罩,講到無左個口罩就會死咁。
但係又一定要出街架喎,
又打邊爐又聚餐又返教會,
唔高危嘅都唔做架喎,
咁俾有幾多口罩都無用啦,
自己都唔負責做好自己嘅防疫,
淨係不停搶物資同鬧政府。 ...
不能同意更多 好似唔出街係屋企會比野咬咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]