• 瀏覽: 16,826
  • 回覆: 147
+12
引用:
原帖由 tomymt 於 2020-2-17 11:48 AM 發表

成碼都有40多年,不過呢個盤樓價有升無跌!
20年前住過都ok, 不過住過新樓有比較就返唔到轉頭啦。呵呵!!

引用:
原帖由 sng850 於 2020-2-17 10:37 AM 發表

你是香港人嗎?
什麼是香港人?
有香港身份證?兩代人都有身份證?定兩代土身土長?三代?定原居民?

政府唔封關的後果。

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-2-17 11:55 AM 發表
又話在家工作無返OFFICE?
可能D老板愉愉叫員工返,有D政府都係,如果員工感染,-定要追究

封教會

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-2-17 11:23 AM 發表

成班教友都要隔離檢疫!睇緊病仲去教堂!要多謝佢!
睇緊病仲去教堂耶穌真係要打9佢囉

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-17 10:20 AM 發表
由新型冠狀病毒引起的武漢肺炎疫情持續,本港昨日(16日)新增一宗確診個案,為54歲男士,累計數字57宗,其中一名病人死亡,兩名病人康復出院,仍有54人留院。昨日新增確診個案的54歲患者為巴馬丹拿集團(P&T Group)工程師部門員工,住在太古城明宮閣,2月7日起發病,發病後曾到「基督門徒福音會西灣河分會」參與聚會。另外,「打邊爐家族」的24歲男患者,已於昨日出院。至於停泊在日本橫濱的郵輪 ...
唔洗咁驚既 要中既話點都會中

吊...封太古城啦

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-2-17 10:24 AM 發表
太古城好多大陸人住
名城,yahoo,九龍塘獨立屋
度度都是大陸來的香港人富豪
根本林鄭就是放條路比他們夠時間過來香港避難

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-2-17 10:24 AM 發表
太古城好多大陸人住
係日本同韓國人多

引用:
太古城好多大陸人住
太古區選投黃絲,岩啦 太古人傳人連區議員都中招
全家染病 缺一不可

計我話,人越黃越容易中,避不了,報應降臨躲避不了,只有受死!善惡到頭終有報。

封香港島啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]