• 瀏覽: 62,162
  • 回覆: 702
  • 追帖: 1
+38
話時話,你班垃圾高層,有沒有問過班黑醫護,比唔比湖北港人回港,一陣人地又罷工你點處理,到時兩頭不到岸,又做成國際大笑話。

可以用珠海渡假村,不過以後香港歸廣州市政府管

香港人真的好自私

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-2-17 09:16 AM 發表

除逾百港人「滯留」在「鑽石公主號」郵輪外,亦有逾2,000港人至今仍滯留湖北。前保安局長黎棟國於本報撰文建議,港府可與珠海市政府商討,在當地偏遠地方租用大型度假村酒店作臨時隔離中心。他提議,當解決湖北當地的交通及病毒測試等安排後,政府可用包機分批接送他們到珠海隔離檢疫1 ...
非常支持在珠海隔離,九成人支持

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-2-17 09:16 AM 發表

除逾百港人「滯留」在「鑽石公主號」郵輪外,亦有逾2,000港人至今仍滯留湖北。前保安局長黎棟國於本報撰文建議,港府可與珠海市政府商討,在當地偏遠地方租用大型度假村酒店作臨時隔離中心。他提議,當解決湖北當地的交通及病毒測試等安排後,政府可用包機分批接送他們到珠海隔離檢疫1 ...
真係好搞笑,足見有些港人真係自私自利

珠海人欠左我地香港人?人地做乜要提供隔離地方?深圳租香港酒店俾深圳人隔離得唔得?反正香港酒店都無生意做

香港而家d酒店根本都冇人住,揾幾間偏離民居既,甚至將紅館,會展也用作無病徵隔離站亦可

引用:

自己香港要整個隔離營都不允許

由得佢哋把啦,由其是鑽石號由日笨管轄,不要對日笨指手 畫腳

成日話封關,其實要點封?全香港人都唔可以出入境?如果比唔封香港人,又有咩實際作用,黃曱甴都係無腦,人講咩佢又講咩

onl9,點解要珠海幫我哋?人哋點解要幫我哋?有事就搵人哋,沒事就話人哋,自私都l咁噢

引用:

香港人真係高尚,呢頭話全面封關阻大陸人落嚟,嗰頭又要問大陸借地方隔離,真係公就我贏,字就你輸

好多香港人上了內地, 覺得自己身份係外國人?

引用:
原帖由 ronnietsang 於 2020-2-17 10:29 AM 發表

非常支持在珠海隔離,九成人支持
就算有99%支持又點,中央政府一定不可無條件

或者要實施23條立法等條件先可實施

不過我一定贊成先立法,後安治啲 滯留港人

瞓東龍島、蒲台島、東平洲、青洲,感受大自然囉!

咁即係搵珠海笨實啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]