• 瀏覽: 62,011
  • 回覆: 702
  • 追帖: 1
+38
引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-2-17 09:16 AM 發表

除逾百港人「滯留」在「鑽石公主號」郵輪外,亦有逾2,000港人至今仍滯留湖北。前保安局長黎棟國於本報撰文建議,港府可與珠海市政府商討,在當地偏遠地方租用大型度假村酒店作臨時隔離中心。他提議,當解決湖北當地的交通及病毒測試等安排後,政府可用包機分批接送他們到珠海隔離檢疫1 ...
"今次正苦真係好垃圾, "
逢中必反,
逢官必踩,
泛民的手段,
叫正苦點做?

引用:
原帖由 kenny1032 於 17-2-2020 09:39 發表
包起海洋公園,迪士尼酒店,機場富豪酒店
係過山車,海盜船隔離,連續開動14日肯定走唔到

引用:
原帖由 xooxx 於 2020-2-17 09:26 AM 發表
珠海肯先算啦,咁大量人數,處理真係難題。
珠海市民又會反反反。
廣州政府已立法,可以徵用,使乜租。
直接徵用珠海房屋隔離。

香港人大曬㗎?問咗珠海市民未?果70個持外國護照嘅唔該搵返自己宗主國處理!

引用:
原帖由 香江人 於 2020-2-17 10:18 AM 發表

廣州政府已立法,可以徵用,使乜租。
直接徵用珠海房屋隔離。
👍👍

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-17 09:28 AM 發表
香港自己都唔肯, 點解珠海會肯???

咁珠海隔完.....大陸返香港重隔唔隔14日???
徵用房屋,珠海人沒得反對。
廣州政府已立法可以徵用。

珠海市民個個手握掃把迎接
將港人當發瘟野狗咁亂棍打死
屍橫遍野。

引用:
原帖由 香江人 於 2020-2-17 10:20 AM 發表

徵用房屋,珠海人沒得反對。
廣州政府已立法可以徵用。
徵用房屋都唔係幫你外人徵用la on 9
香港徵用公屋 (未有人住tim ) 咁都嘈la on 79

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-2-17 09:16 AM 發表

除逾百港人「滯留」在「鑽石公主號」郵輪外,亦有逾2,000港人至今仍滯留湖北。前保安局長黎棟國於本報撰文建議,港府可與珠海市政府商討,在當地偏遠地方租用大型度假村酒店作臨時隔離中心。他提議,當解決湖北當地的交通及病毒測試等安排後,政府可用包機分批接送他們到珠海隔離檢疫1 ...
好呀係封關就不進不出,不論什麼人種和國籍。

香港人自己都反對附近做隔離營,珠海人會贊成

引用:

呢個時候d度假村酒店都係吉, 冇人敢去玩.

如大陸政府首肯, 不失一個好方法, 等內地港人快d隔離完可回港.

如d自私刁民不是乜都刁難, 診所,隔離中心做得成, 即用高鐵分批直達西九, 由特別通道即上旅巴去隔離.

所以,明日大嶼係有佢既需要。政府應該為疫症填定海,起定旅舍,冇事冇幹時可以租畀人渡假同搞活動。到真係有疫症要隔離,就可以做隔離營。林鄭,妳要推銷妳既明日大嶼,不妨從呢個方向落手。

己所不欲勿施於人, 咁簡單嘅道理都唔明。
今時今日有d香港人真係低智,自私無極限。

ON99,做咩珠海要收有病港人先?點解有病珠海人香港又要封關唔比人入先.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]