• 瀏覽: 62,193
  • 回覆: 702
  • 追帖: 1
+38
引用:
原帖由 半夜清涼的主席 於 2020-2-17 01:30 PM 發表
最好以後每日150也在珠海團聚
人地珠海識你香港人係老鼠。

香港人真係自私到一個極點

呢個提議好on 9

傻,仲去大陸

資詢左珠海市民未呀?老實講,大家fd底又同係中國人,本來難度唔大。但港燦出名串77,又扮大灣龍頭,依家睬你都有味。
重講郵輪,睇下日本全船感染先啦⋯⋯

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-17 01:41 PM 發表

你講得都啱!

所以二千個滯留在湖北省的香港人,其實都應該盡快想辦法接走他們。
問題係香港有冇能力.有就接,冇就等. 一係自接有生命危險的人走.

引用:
原帖由 dtw 於 2020-2-17 10:37 AM 發表
瞓東龍島、蒲台島、東平洲、青洲,感受大自然囉!
最好既建議

香港人咁憎大陸人 珠海點解要理會你

引用:
原帖由 求求其其又一天 於 2020-2-17 09:47 AM 發表
好野就香港人要,衰野就推俾人,
香港人最中意咁樣

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-2-17 11:58 AM 發表

過年仲上得到去中國大陸嘅,邊有可能係黃人。

百份百係藍人啦!

而家係愛國藍人連自己友到唾棄呀!

台獨分子都會去大陸啦,黃絲點解唔會去?

田不辰嘅撚樣想賺政府錢咋嘛,佢邊有咁好心呀

珠海人肯過你至得,二千幾高危險族群入嚟呀!

去喜靈洲戒毒所格尼咪得,磡罷冷正食塞米

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 17-2-2020 09:16 AM 發表

除逾百港人「滯留」在「鑽石公主號」郵輪外,亦有逾2,000港人至今仍滯留湖北。前保安局長黎棟國於本報撰文建議,港府可與珠海市政府商討,在當地偏遠地方租用大型度假村酒店作臨時隔離中心。他提議,當解決湖北當地的交通及病毒測試等安排後,政府可用包機分批接送他們到珠海隔離檢疫1 ...
黐線!有冇諮詢過珠海市民意見呀?
諮詢期最少半年,要開幾十次居民大會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]