• 瀏覽: 16,024
  • 回覆: 248
+6
新型冠狀病毒引發的武漢肺炎蔓延各地,至今仍每日有確診個案。香港大學醫學院院長、公共衞生學院講座教授梁卓偉推算,如果疫情無法受控,最終可能感染全球60%人口。

世衛又有專家咁講,咁樣樣都好驚嚇下,究竟幾時先完,唔洗帶口罩出街!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/433679/武漢肺炎-梁卓偉-倘疫情不受控-或感染全球60-人口

假命題。如果不受控?如果不受控。中國都佔世界四分一人口啦。問題依家系受控啊

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-2-16 10:44 PM 發表
假命題。如果不受控?如果不受控。中國都佔世界四分一人口啦。問題依家系受控啊
衣家好似未受控喎,每日都有新增個案!

引用:
原帖由 自閉兒 於 2020-2-16 10:46 PM 發表

衣家好似未受控喎,每日都有新增個案!
每日減小系我角度算受控。似武漢前段時間就不受控。各國或全國其它地方都似武漢。就真系全球玩完

佢同袁國勇兩個磚家成日作到個數無限大, 製造恐慌,  呢啲算唔算專業造謠?

老猿已經收咗皮,又輪到依條契弟補上

梁大師

屌, 又出嚟製造恐慌

六合彩如果中六個字有幾千萬!!!
可惜我一個字都唔中...

引用:
原帖由 csl225 於 2020-2-16 11:01 PM 發表
佢同袁國勇兩個磚家成日作到個數無限大, 製造恐慌,  呢啲算唔算專業造謠?
人地係香港大學醫學院院長、公共衞生學院講座教授,用專業告誡公眾。你係乜水?

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-2-16 11:07 PM 發表
老猿已經收咗皮,又輪到依條契弟補上
佢係契弟,你連條蟲都稱不上啦。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-2-16 11:34 PM 發表

人地係香港大學醫學院院長、公共衞生學院講座教授,用專業告誡公眾。你係乜水?
如果到時冇60%咁點? 如果連5%都冇咁點? 咁唔專業嘅院長/教授係咪應該辭職?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]