• 瀏覽: 3,073
  • 回覆: 42
見到有咁多人咁搏命排口罩,有啲人仲話冇口罩就死硬。有啲人就帶住個好罩就好似天下無敵,有毒不侵,周圍去,見倒人就行埋,高談闊論。

個口罩真係幫倒幾多,冇口罩又有幾危險?

可以幫到你自己病嗰時, 唔好傳染畀其他人

引用:
原帖由 Greensea 於 2020-2-16 07:21 PM 發表
見到有咁多人咁搏命排口罩,有啲人仲話冇口罩就死硬。有啲人就帶住個好罩就好似天下無敵,有毒不侵,周圍去,見倒人就行埋,高談闊論。

查曾個口罩真係幫倒幾多,冇口罩又有幾危險? ...
心理作用好大

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2020-2-16 07:26 PM 發表
可以幫到你自己病嗰時, 唔好傳染畀其他人
但似乎大部人是用口罩係護自己,唔係保護他人。

引用:
原帖由 Greensea 於 2020-2-16 07:31 PM 發表

佢哋自以為係

見d傻人扯低個口罩去頸,  之後又戴番, 真係唔戴好過戴!   你條頸中曬d菌,  你用個口罩內層去抹, 之後就自己食曬,  呢班港愚真心笑死人

tbb剛播完,又係鬧政府,淨係香港先缺口罩?

有啲黃綠醫生教人將用個嘅口罩放入信封,然後重用,連機本常識同邏輯都冇!

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-2-16 07:48 PM 發表
tbb剛播完,又係鬧政府,淨係香港先缺口罩?
有啲人用澳門同香港比!澳門得40幾萬人,香港有700幾萬人,就算澳門每個市民免費派倒10個,香港每人派唔倒一個。

引用:
原帖由 Greensea 於 2020-2-16 08:01 PM 發表

有啲人用澳門同香港比!澳門得40幾萬人,香港有700幾萬人,就算澳門每個市民免費派倒10個,香港每人都每人派唔倒一個。
香港人呀麻,人地有點解我地無? 我地有人地吾一定要有。總之我要就要有。

引用:
原帖由 Greensea 於 2020-2-16 07:31 PM 發表

依家唔戴口罩出街、坐車ˋ返工……係死罪,會俾旁邊嘅群眾走埋嚟責罵,話你缺德、自私、妄顧其他人健康……
戴口罩主要目的……係俾身旁嘅人提供安全感,是否能防肺炎已經係其次。

有啲阿毛仲話自已有香港身份證,點解會買唔倒口罩?

背後唔知有啲乜嘢邏輯。

引用:
原帖由 Greensea 於 2020-2-16 07:21 PM 發表

查實個口罩真係幫倒幾多,冇口罩又有幾危險? ...
其實係冇乜用,普通呢隻 醫生口罩 ,只可以隔 細菌同花粉,但隔唔到病毒, 黃之鋒係美國買中國制造個隻囗罩只可以隔細菌同花粉,係絕對絕對隔唔到病毒。

引用:

我係保護他人

引用:
原帖由 吳尊函 於 2020-2-16 08:12 PM 發表

我係保護他人
👍👍👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]