• 瀏覽: 10,643
  • 回覆: 139
+2
新冠肺炎疫情肆虐,市面上一罩難求。今早(16日)粉嶺安樂村樂業路有公司出售成人及兒童口罩,售價約150至200元一盒,每

香港人真係好慘
原本四五十蚊盒被搶高至二百蚊盒,買貴四倍價錢都要排隊搶!
好貴呀!日日都要用點捱呀!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200216/bkn-20200216074005319-0216_00822_001.html

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
如果政府加入去搶購口罩,價錢肯定飛升。
而家係法輪大法散播恐慌,愚民當道都冇計。
一個人一百個罩都話唔夠,幾多先可滿足?

每次有呢啲新聞,政府就畀人冚一巴

納重d稅,政府咪包生養死葬囉,最弊到時個個裸辭等人養呢

祝攬炒燶

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-2-16 12:04 PM 發表
新冠肺炎疫情肆虐,市面上一罩難求。今早(16日)粉嶺安樂村樂業路有公司出售成人及兒童口罩,售價約150至200元一盒,每

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200216/photo/bkn-20200216074005319-0216_00822_001_01b.jpg?20200216110804

香港人真係好慘
原本四五十蚊盒被搶高至二百蚊盒,買 ...
原來,好多香港人好喜歡香港行「共產主義」?
但要佢地交多D稅,又唔制!

人蠢無藥醫

坐郵輪去玩,人高貴,可包機。😦

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-2-16 12:04 PM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200216/photo/bkn-20200216074005319-0216_00822_001_01b.jpg?20200216110804

香港人真係好慘
原本四五十蚊盒被搶高至二百蚊盒,買 ...
嗱婆婆呢啲就真係獅子山精神喇,過慣左以前冇政府幫既生活,知道唔係乜都要靠人,自己都可以努力下既

點解無人鬧商人坐地起價?一盒口罩50個,可以用50日呀。澳門人只有10個,仲要人民公社配給。都唔知D香港人怨乜?

一萬盒一日賺過百萬唔怪得個個搶住係全球買口罩攞嚟香港賣!

引用:
原帖由 mailagoago 於 2020-2-16 12:42 PM 發表
坐郵輪去玩,人高貴,可包機。😦
政府俾錢包機送班有錢佬返嚟?
班有錢佬駛唔駛俾返飛機票錢?
無理由要香港納稅人出錢喎!!

引用:
原帖由 richardli008 於 2020-2-16 01:15 PM 發表
一萬盒一日賺過百萬唔怪得個個搶住係全球買口罩攞嚟香港賣!
我哋無商業頭腦!無人搶得咁快!

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-2-16 01:03 PM 發表
點解無人鬧商人坐地起價?一盒口罩50個,可以用50日呀。澳門人只有10個,仲要人民公社配給。都唔知D香港人怨乜?

D人又恐慌又搶到忘晒形! 無時間鬧班冚家鏟奸商製造出售劣質口罩謀財害命或屯積居奇抬價謀取暴利!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]