• 瀏覽: 42,783
  • 回覆: 708
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-2-16 05:32 AM 發表

二千港人被困「核心疫區」,無藥、缺糧、欠暖,來生不做香港人。梁先生一家五口的香港家庭自上月廿三日起,被困在新冠肺炎爆發地湖北省內,近日當地氣溫轉趨嚴寒,送糧者亦告消失,令他們面對斷糧危機。不過,三餐不繼亦遠不及「救命藥」耗盡,患有糖尿病的他曾多次要求港府送藥不果,批評港府稱已運送藥物是「講大話」,直斥「香港政府做嘢唔掂」。港府死撐未有安排身在湖北的港人回港是隔離營不足,卻 ...
放啲返香港,我要真攬炒

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-2-16 05:32 AM 發表

二千港人被困「核心疫區」,無藥、缺糧、欠暖,來生不做香港人。梁先生一家五口的香港家庭自上月廿三日起,被困在新冠肺炎爆發地湖北省內,近日當地氣溫轉趨嚴寒,送糧者亦告消失,令他們面對斷糧危機。不過,三餐不繼亦遠不及「救命藥」耗盡,患有糖尿病的他曾多次要求港府送藥不果,批評港府稱已運送藥物是「講大話」,直斥「香港政府做嘢唔掂」。港府死撐未有安排身在湖北的港人回港是隔離營不足,卻 ...
上個月廿幾號已經係高度防疫時期都仲要走上湖北自尋死路,宜家有問題又怪責政府照顧唔到你,點解當時明知疫情嚴重又要上去呢?

曱甴比佢地返香港咩

政府為左7百幾萬人去想,不想在社區散播,唔接他們回港是正確做法。重點是班人明知危險都要返大陸,怪得誰呢?

引用:

吊話無嘢食呢啲 L 樣,自己搞掂啦!

不過長期病患者要食專科藥個啲,就真係唔知點算,呢啲無得自己處理,一定要政府介入

今生已完!何言來生?

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2020-2-16 08:50 AM 發表
政府為左7百幾萬人去想,不想在社區散播,唔接他們回港是正確做法。重點是班人明知危險都要返大陸,怪得誰呢?
又唔可以咁講,一月中你知咁大鑊?人地返去過年啫!

引用:
原帖由 vampire912 於 2020-2-16 08:49 AM 發表

上個月廿幾號已經係高度防疫時期都仲要走上湖北自尋死路,宜家有問題又怪責政府照顧唔到你,點解當時明知疫情嚴重又要上去呢?
你睇下月曆幾號過年?好多都係一月中上去

換角度加個如果上去看香港你會發現,香港人聽從政府,香港人減小示威,香港人尊守政府指定,香人立法23條,香港人讚成送中條例,香港人配合肺炎指定要求,香港人反對外國勢力,香港人迎中港一家親,香港人寬容有包容,香港人接受特事特辦,你會發現香港比澳門更好。

🈚事屌🇭🇰府/
🈶事靠🇭🇰府/

二千人返來香塂安排邊度隔離呢?有人放對政府新設隔離謍呀!

黑衣人未同意嘛!好L大鑊㗎!余主席又罷工救港

咁仲唔快啲趁地冧?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]