• 瀏覽: 34,677
  • 回覆: 446
  • 追帖: 1
+9
咁耐以來,都唔知拉嘅死曱甴有幾多個係做補習!重有,做生意賺錢果陣唔見的仆街會分的比人,一蝕就好似社會嘅錯!典型黃屍

“自負盈虧”變左“自負盈,納稅人負虧”,你賺錢時又唔見分d俾我地?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-2-15 02:16 PM 發表
攬炒丫嘛!!! 求仁得仁啦!!!教育界咁L黃真係抵能死囉!!攬炒要攬埋自己先得架!!
支持女黑教C流入一樓一市場

支援前要檢查係咪曱甴先!!!!

費柴,有事就求政府,自己諗下解決辦法先啦!

補習社多曱甴,抵死

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-2-15 02:36 PM 發表

班補習天王個個都年薪過千萬,今年稍為逆境,就要市民俾錢養佢地?
x 2   

引用:
原帖由 煙hai 於 2020-2-15 01:51 PM 發表
新冠肺炎疫情持續,教育局日前宣布全港學校不早於下月十六日復課,不僅中、小學及幼稚園,連私營補習社和教育中心亦受到影響需要停課,近八千間教育中心被迫停業,以致零收入,正面臨倒閉危機。有教育中心東主表示,料損失近數十萬元,導師工資和租金全由私人儲備支撐,批評政府對業界全無支援,促請政府當局提供津貼等援助。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200215/p ...
個個都天皇、天后,駛乜人幫呀

平時鼓勵學生暴動反政府,現在教育界無錢又搵返政府?

補習只係教育界嘅副產品行業

家長都無工開,佢哋唔係一直支持攬炒咩?
今日香港經濟已經下行,而未來大有可能泛民執政,叫佢哋收拾啦。

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2020-2-15 04:04 PM 發表
咁耐以來,都唔知拉嘅死曱甴有幾多個係做補習!重有,做生意賺錢果陣唔見的仆街會分的比人,一蝕就好似社會嘅錯!典型黃屍
有例。。正職運輸,副業教琴,你信唔信 ?

引用:
原帖由 煙hai 於 2020-2-15 01:51 PM 發表
新冠肺炎疫情持續,教育局日前宣布全港學校不早於下月十六日復課,不僅中、小學及幼稚園,連私營補習社和教育中心亦受到影響需要停課,近八千間教育中心被迫停業,以致零收入,正面臨倒閉危機。有教育中心東主表示,料損失近數十萬元,導師工資和租金全由私人儲備支撐,批評政府對業界全無支援,促請政府當局提供津貼等援助。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200215/p ...
呢班私營補習者,在過往賺錢有無交稅先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]