• 瀏覽: 42,796
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
+13
  嘩.......原來香港有2千蚊就可以襲警打人..... 

香港法冶食屎啦... 全球人都笑緊香港呢班法官..

引用:
原帖由 nudelife0 於 2020-2-15 01:24 PM 發表

在大是大非面前,的確好少事,反正無人受傷,不過罰2000又真係輕左,我以前遲左續商業登記都罰3千幾
上年忘記寄報稅表,被罸左1萬蚊

2000蚊打人罸款已成案例,黑暴呢次大撚獲,市民一定瘋打黑暴

引用:
原帖由 goldback123 於 2020-2-15 01:27 PM 發表
最慘呢隻曱甴自稱話會再犯,點解都要俾機會佢?黃絲大晒,香港法治已死,遲D殺人都可能無罪!!
殺人可能判重d..罸4千,哈哈

引用:
原帖由 消失的香蕉 於 2020-2-15 03:15 PM 發表
律政司一定要上數
律政師再上訴,結果隨時要賠錢比番個犯人呀

玩個陀地靚妹雞都2500啦,當玩少次,罸2000是做罸?

引用:
原帖由 wkngtw 於 2020-2-15 10:45 PM 發表
唔知搵雨傘戳法官係唔係都係罰款2000元?
應該一樣. 打人統一2千蚊.....因為假髮講過人人都是平均的, 天子犯法與屎米同罪

引用:
原帖由 k333on 於 2020-2-15 10:15 PM 發表
強烈要求成立監官會!點解我地呢啲小市民聲音冇任何媒體報道架!
假髮L高高在上.  成班屎文任佢地玩. .. 法冶任鳩佢判.  吹咩

唔認錯, 但有悔意.. .  黃9官唔係第一次用. 又如何. 屎文可以點丫.  . 呢D叫假髮大定文煮呀

引用:
原帖由 genpao 於 2020-2-15 08:35 PM 發表
隊冧你條狗官先算嚴重?
如果甘做可能係罸4000大元.

引用:
原帖由 沙田自信的婆仔 於 2020-2-15 11:02 PM 發表

人人平等,下次應該襲狗棺,應該2千蚊冇問題!
要判罸2千. 上庭時有暗號架.  "如果比多次機會我仍然會篤個差人"   9官就會講唔認錯有悔意...判罸2千

引用:
原帖由 水鎌 於 2020-2-15 11:01 PM 發表
兩千就可以襲警
9官可能被犯人既家人收賣左.. 9官反正冇良心, 冇咩唔會賣

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-2-15 06:37 PM 發表
無錯
都唔係篤個官
點會係嚴重?
法律面前, 人人平等. 篤假髮一樣係2000

引用:
原帖由 zamora 於 2020-2-16 12:22 AM 發表
死狗棺, 出夠4千嘅, 可以篤鳩多佢兩嘢, 正仆街......
出夠一萬, 篤哂佢全家啦.

引用:
原帖由 nanowater 於 2020-2-16 12:08 PM 發表
尼個狗官簡直匪夷所思,甘冇人犯法,就要罰重d,尼d咩邏輯,有冇邊度可以投訴尼條狗官。
法官高高在上,香港賤民冇資格批評佢

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-2-16 08:09 PM 發表

繼「唔認罪但有悔意」,「行為嚴重,所以重判社會服務令」後另一巨獻!

登登登櫈⋯⋯「襲警唔嚴重,唔判監,因為要留畀其他案件」

原來判唔判監係取決於其他案件嘅嚴重性,平民百姓真係不能理解 ...
屎文命運任由黃9官亂判,賤民自求多福認命吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]