• 瀏覽: 28,361
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
+4
因為新加坡人仲咁ON9 信政府。
香港人從一開始就知政府唔可信, 反而情況冇咁差。

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-2-15 10:53 AM 發表

星加坡地方比香港大很多,無得比較喎。再說,香港只係城市仔而已
咁你都講得出

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-14 11:45 PM 發表
新加坡繼周四(13日)新增8宗確診新型冠狀病毒個案後,今日(14日)再新增9宗,是至今最多的一天,累計共有67宗個案。

https://fs.mingpao.com/ins/20200214/s00005/a0d8b542d67a1dc6582ce090a66541c0.jpg

老星同傷港好似鬥多人中武肺? 老星e+仲多過傷港, 究竟天氣熱容易中招還是天氣涼?

新聞來源連 ...
一個濕熱,一個濕溫,武漢都係濕。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-2-15 11:28 AM 發表
因為新加坡人仲咁ON9 信政府。
香港人從一開始就知政府唔可信, 反而情況冇咁差。
信自己最好, 信泛民仲大獲!

掉個病人出去哂半日 就好返 聽聞

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-2-15 03:31 AM 發表
印度13億人口得3宗外來確診!
印度衛生差天氣熱,冷氣機少!
拜神活動香火盛!
大坑火龍舞遍19區!
病毒消失!
三哥首都新德里依家都係冬天,溫度比香港冷同乾燥。只係覺得三哥醫療通報差,中左招都唔知...

引用:
原帖由 東方忽然水樽 於 2020-2-15 11:22 AM 發表

人黃睇嘢都係黃,藍都一樣。佢哋覺得中國咩都唔得
佢地仲要唔想中國得,呢樣好難理解

新加坡根本唔太重視新肺炎,只當一般流感處理,佢地注重經濟多的。

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-2-15 03:31 AM 發表
印度13億人口得3宗外來確診!
印度衛生差天氣熱,冷氣機少!
拜神活動香火盛!
大坑火龍舞遍19區!
病毒消失!
印度人相信佢哋香草和咖喱有殺菌功效。印度吾糸大陸人旅遊熱點糸主因。

引用:
原帖由 9個硬硬的小腸 於 2020-2-15 03:59 AM 發表

分析講左根據沙冠狀病毒統計隻病毒係25度或以上病毒存活四小時,低溫情況下存活率得48小時
但呢個只係sars既數據…

引用:
原帖由 tomhung1016 於 2020-2-15 11:34 AM 發表

但呢個只係sars既數據…
係呀,都係冠狀病毒一種

引用:
原帖由 hihizaza 於 2020-2-15 11:32 AM 發表

佢地仲要唔想中國得,呢樣好難理解
香港好多漢奸,以為中國唔得,美國就拯救香港。發夢

新加坡無得叫口號, 叫左口號百毒不侵, 不藥而癒

引用:
原帖由 kuochung 於 2020-2-15 11:21 AM 發表

日本係因為隻船先多人姐,其實唔係咁多,不過都要提防吓了
不過日本依家已經有一宗死亡個案, 死者係一位日本本地老婦。

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2020-2-15 11:30 AM 發表

信自己最好, 信泛民仲大獲!
信自己當然最好, 但由政府常靠害, 所以投票要投泛民令不可信的政府乜都做唔到。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]