• 瀏覽: 26,221
  • 回覆: 420
+2
你一係就全部派,派2/3千又好、派消費券又好,人人有份咪winwin 囉!你咁樣選擇性去派,咪又造成撕裂囉!再講,你派俾旅行社、食店,老實講幾皮嘢杯水車薪啫,你不如人人派人人開心啦!另外,好似嗰班准新公屋入伙人士,佢地中咗六合彩二奨啦,你咪叫佢放棄再選嘛!保證無人唔要!該硬唔硬、該軟唔軟,死得啦!

講事實比人圍又如何。美國走狗反對派。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2020-2-14 11:10 PM 發表
你一係就全部派,派2/3千又好、派消費券又好,人人有份咪winwin 囉!你咁樣選擇性去派,咪又造成撕裂囉!再講,你派俾旅行社、食店,老實講幾皮嘢杯水車薪啫,你不如人人派人人開心啦!另外,好似嗰班准新公屋入伙人士,佢地中咗六合彩二奨啦,你咪叫佢放棄再選嘛!保證無人唔要!該硬唔硬、該軟唔軟,死得啦! ...
派幾千都一樣都係話小恩小惠,除非生養死葬包曬啦

引用:
原帖由 jy008 於 2020-2-14 10:52 PM 發表

政府分分鐘都係顧住大地產商及大地主
但好多愚民好like李瓜柴,話呢個大地產商有涼心

引用:
原帖由 jy008 於 2020-2-14 10:58 PM 發表

根本現在好多業主都要減租先可以令租客有機會做下去。
現在政府一出津貼,你係業主仲減唔減喇?
一句講晒,香港做生意包賺

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-2-14 10:47 PM 發表
次次都淨係派俾一部份人
港英政務官啲嘢,我地識條鐵咩?呢啲就係叫做「理財新哲學」,唔係個個識架,因為係要有「強烈」的「針對性」,至於係點樣「強烈」同「針對」法?就係我地唔能夠理解嘅,所以我地做唔到高官嘞,係佢地先至諗到我地諗唔到嘅嘢架嘩。

收完錢即刻執咗咁點,照裁員咁又點。應該人人派錢先有少少可能幫到經濟.有咁多錢都唔識用,次次都搞到分化,抵俾人鬧

大家要搞清楚係D暴徙夾埋D反對派搞到香港咁差。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-2-14 11:03 PM 發表

咁叫個老細攞啲錢去出糧囉!
點解唔直接派比打工仔

引用:
原帖由 求求其其又一天 於 2020-2-14 11:14 PM 發表
收完錢即刻執咗咁點,照裁員咁又點。應該人人派錢先有少少可能幫到經濟.有咁多錢都唔識用,次次都搞到分化,抵俾人鬧
正解

剛過入息限額又係乜都沒,大學生又係乜都沒,仲要交學費

向傳媒收重稅

得啖笑

半年既破壞仲未能夠令症苦醒覺....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]