• 瀏覽: 26,169
  • 回覆: 420
+2
【on.cc東網專訊】新冠肺炎肆虐,重創香港經濟,百業蕭條,加上口罩嚴重短缺,致使市民一罩難求,消毒藥水等早已搶購一空,就連超市的食米、廁紙亦空空如也。政府防疫不力造成民怨沸騰,行政長官林鄭月娥今(14日)表示,政府將會向立法會財委會申請不少於250億港元疫情撥

向持牌旅行社發放8萬港元津貼,食肆及工廠食堂最高可獲發20萬港元津貼

呢D錢最後都係用來交租,即係益大地產商
呢個政府無時無刻都係地產商利益行先

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/新冠肺炎肆虐民怨沸騰-港府掟250億元挽民望惟力不足-100503828.html

吹吹水 , 咪當真
引用:
原帖由 jy008 於 2020-2-14 10:41 PM 發表
【on.cc東網專訊】新冠肺炎肆虐,重創香港經濟,百業蕭條,加上口罩嚴重短缺,致使市民一罩難求,消毒藥水等早已搶購一空,就連超市的食米、廁紙亦空空如也。政府防疫不力造成民怨沸騰,行政長官林鄭月娥今(14日)表示,政府將會向立法會財委會申請不少於250億港元疫情撥

向持牌旅行社發放8萬港元津貼,食肆及工廠食堂最高可獲發20萬港元津貼

呢D錢最後都係用來交租,即係益大地產商 :smile_39 ...
益地產商,然後向地產收重稅??

睇黎半年既破壞仲未能夠令症苦醒覺

既然係小恩小惠

不如對住電視鏡頭講唔要啦

引用:
原帖由 Friend769 於 2020-2-14 10:43 PM 發表

益地產商,然後向地產收重稅??
然後等退休,地產商實識做

引用:
原帖由 jy008 於 2020-2-14 10:41 PM 發表

呢D錢最後都係用來交租,即係益大地產商 :smile_39 ...
唔通佢唔俾津貼就唔使交租咩
舊錢去左人工定鋪租無得計,但支出點都鬆少少

次次都淨係派俾一部份人

250億養垃圾

萬億儲備,面對滅絕性危機依然斤斤計較,廢柴症苦冷血涼薄

引用:
原帖由 123火車頭 於 2020-2-14 10:44 PM 發表
既然係小恩小惠

D津貼係比交租嘅,小市民有乜得益?小恩小惠都冇

引用:

對住唔識長大的港人,
政府掟2500億都冇用,
都係小恩小惠.

引用:
原帖由 122003 於 2020-2-14 10:47 PM 發表

唔通佢唔俾就唔使交租咩
執著佢咪唔使交,退現金比打工仔咪唔使交。
津貼打工仔先係最現實

引用:
原帖由 123火車頭 於 2020-2-14 10:44 PM 發表
既然係小恩小惠

要我講唔要真係唔難,
因為真係唔關我事,我無商鋪放租畀旅行社/酒樓。

最正路做法可以全民派錢同支援中小企一齊做都得
7 婆政府真係連腦都唔想用

引用:
原帖由 T2. 於 2020-2-14 10:44 PM 發表
睇黎半年既破壞仲未能夠令症苦醒覺
政府分分鐘都係顧住大地產商及大地主

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]