• 瀏覽: 1,983
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
新冠肺炎疫情持續,市民紛紛搶購口罩自保,更出現長者「瞓街」排隊的慘況。屈臣氏網店今日(14日)中午12時接受購買口罩登記

X哥真利害居然搵到150萬人實名登記買口罩?
身份證同電話對商人簡直係係無價寶! 三萬個口罩就呃到150萬個身份證號碼同電話號碼!?
X哥真係一本萬利!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200214/bkn-20200214140855909-0214_00822_001.html

熱賣及精選
各位登記咗嘅朋友真係要極之小心會唔會有電話騙局跟住發生?

回覆 引用 TOP

原來港人咁鍾意實名既

以後出太空卡都可以考慮實名好啊

香港曱甴,時代垃圾!

賣3萬口罩換來百萬人個人資料,抵到爛,痴瘋學嘢啦咪成日攪到一獲粥咁先得㗎

身份證號碼+電話號碼之後就好容易攞埋你個名, 跟住問財仔借錢就易如反掌... 還有大把其他問題陸續有來
引用:
原帖由 refugee 於 2020-2-14 05:28 PM 發表

原來港人咁鍾意實名既

以後出太空卡都可以考慮實名好啊

回覆 引用 TOP

之前小販牌同商業登記都最小值5000~3萬蚊一個! E+一盒口罩換50個
引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-14 05:32 PM 發表

賣3萬口罩換來百萬人個人資料,抵到爛,痴瘋學嘢啦咪成日攪到一獲粥咁先得㗎

回覆 引用 TOP

呢d數據係好值錢的

回覆 引用 TOP

屈人屎學埋中箭蝗黐瘋那招

回覆 引用 TOP

電腦做數好容易!😶

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-2-14 05:41 PM 發表

電腦做數好容易!😶
邊個做? X哥定買家? 買家抽到都買唔到口罩? 就算真係有假, 當中10分1係真X哥都賺到笑啦!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-14 05:44 PM 發表

邊個做? X哥定買家? 買家抽到都買唔到口罩? 就算真係有假, 當中10分1係真X哥都賺到笑啦!
X哥要賣口罩賺錢?你無嘢吓!😱似文宣做勢多啲喎!🤭

身份證號碼同電話號碼先係無價寶, 口罩
引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-2-14 05:46 PM 發表

X哥要賣口罩賺錢?你無嘢吓!😱似文宣做勢多啲喎!🤭

大家誤會了,我排70幾萬,連登記的資格都沒有

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-14 05:48 PM 發表

身份證號碼同電話號碼先係無價寶, 口罩

你咪on9,X哥大把途徑得到哩啲資料!🤭

係咪有150萬人登記咗先,好多人一入網站見咁多人排隊都無登記啦,畀到盡10萬唔到

回覆 引用 TOP

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]