• 瀏覽: 34,654
  • 回覆: 199
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-14 11:56 PM 發表

隱瞞疫情、防疫不力......都係無辦法?
中國封咗武漢,兩週內起好火神山、雷神山,調動醫護去武漢支援,呼籲市民留在家中,不聚會,以減少病毒傳播;中國已快速應對,以防止疫情再擴散了

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-16 01:38 AM 發表
過到人禍,過唔到天災
係,頭個8個月經濟真係冇乜影響,但新肺炎真係搞死中國經濟及人命,某國人仲話中國人自己放毒,我期待民主國家萬一出天災後怎處理,領導者都係:話知市民死!

作為一個香港人,
多出街,,,遊行?
多出深水埗揾黃C老Ⅹ。
唔買口罩都要幫襯!

攬炒呀嘛,你地唔係好想㗎咩?家下恨到啦!

情願打出粒 lin,
都唔好唔戴口罩。

飲食業冇計啊!個密閉場地,有百幾200人坐埋喺裏邊,飲飲食食又喺度吹水,是但一個半個,有料嚟!可能全部都會中招。一傳十,十傳百。就算出去買嘢食都一定係叫外賣。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-2-14 05:15 PM 發表
新冠肺炎(COVID-19)疫情持續,有零售業估計,今年上半年營業額或跌3至5成,部分奢侈品生意更大跌9成,倡業主減租。有時裝店指近日生意大減8至9成,坦言疫情影響市民消費意慾,生意比反修例風波時更差

https://resource01-proxy.ulifest ... 62/fb_20200214_1_20 ...
仲有淋病柒婆,全香港人叫柒婆全面封關,堵塞病毒源頭,柒婆就話鳩之你,任由大陸人肉播毒器來港散發疫症,而家真係社區大爆發,香港人點死!

附件

IMG-20200210-WA0003.jpg(63.67 KB)

睇下股市就知,個市好到不得了。

抵能死,咁鍾意玩!而家真係攬炒

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-2-14 05:15 PM 發表
新冠肺炎(COVID-19)疫情持續,有零售業估計,今年上半年營業額或跌3至5成,部分奢侈品生意更大跌9成,倡業主減租。有時裝店指近日生意大減8至9成,坦言疫情影響市民消費意慾,生意比反修例風波時更差

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2560000/2564162/fb_20200214_1_20 ...
經濟轉差,減薪裁員潮殺到,大家都𧫴慎消費,唔會亂買衫,積穀防饑,以渡過嚴冬 !

化妝品都會用少咗啦

口輕輕話要攬炒 殺到埋身又要驚

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-2-14 06:25 PM 發表
已被7婆治到機乎全民沒錢消費 
7婆只是支持攬炒🤫🤫
順民意
就係你ED人
咩到係正苦錯
6成傷港人玩死4成人
ED就係自由民主社會體系😭😭

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-2-16 08:57 AM 發表

仲有淋病柒婆,全香港人叫柒婆全面封關,堵塞病毒源頭,柒婆就話鳩之你,任由大陸人肉播毒器來港散發疫症,而家真係社區大爆發,香港人點死!
你話封就封
不如你做特手
有無想過封關中文字意思
全港海陸空完全封閉
才叫封關

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]