• 瀏覽: 28,951
  • 回覆: 199
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-2-14 05:15 PM 發表

新冠肺炎(COVID-19)疫情持續,有零售業估計,今年上半年營業額或跌3至5成,部分奢侈品生意更大跌9成,倡業主減租。有時裝店指近日生意大減8至9成,坦言疫情影響市民消費意慾,生意比反修例風波時更差

https://resource01-proxy.ulifest ... 62/fb_20200214_1_20 ...
加租啦,賣口罩賣酒精發死佢地,先加20%租先

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-2-14 05:15 PM 發表

新冠肺炎(COVID-19)疫情持續,有零售業估計,今年上半年營業額或跌3至5成,部分奢侈品生意更大跌9成,倡業主減租。有時裝店指近日生意大減8至9成,坦言疫情影響市民消費意慾,生意比反修例風波時更差

https://resource01-proxy.ulifest ... 62/fb_20200214_1_20 ...
少咗大陸遊客 一環扣一環已經死得 不過慢D 而家只不過加快咗

回覆 引用 TOP

好多人用奶罩改口罩

回覆 引用 TOP

又要攬炒,又要揾錢,即係點呀,好混亂呀

回覆 引用 TOP

人禍+天災,飲食業雪上加霜

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-2-14 09:15 PM 發表

多得柒婆!上集搞送中條例。😂
多謝共產党!下集爆武肺!🤒😥
港人自求多福,盡快搞返個外国護照啦!
(本來以為仲有25年至到2047)🤭🤭
曱甴話玩和你咳wor 就係想玩肺炎

回覆 引用 TOP

藍屍閪仲唔快D去打邊爐刺激經濟?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2020-2-16 11:44 AM 發表

倒閉未倒閉囉,到暑假自然就會開番,03年到依家都賺左17年錢,駛替商家佬擔心,所以派錢應派比市民而唔係派比商家。
暑假自然就會開番<==靠咩???

回覆 引用 TOP

除左恭喜,唔知講乜

6成人支持喎

回覆 引用 TOP

pk la

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2560000/2564162/fb_20200214_1_20 ...
只要加入 黃色經濟圈 , 生意多到唔憂做!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-14 05:57 PM 發表

攬炒係冇生意, 收入減, 裁員etc架啦

唔通做唔切, 請人, 加人工咩

60成人支持架ma
60成人
果然一人藍腦便殘

回覆 引用 TOP

倒閉的好!好多生意不知所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uturn2 於 2020-2-14 07:56 PM 發表

今年情人節,我老婆都冇買衫。
響台灣用🇹🇼幣125蚊買了一個罩戴。
我就覺得應節加浪漫。
越睇個罩越靚🥰
呢隻冇用架傻仔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]