• 瀏覽: 40,078
  • 回覆: 306
+6
引用:
原帖由 下人A 於 2020-2-14 06:36 PM 發表
哩班都係為市民服務個羣醫護,醫管局失職在先,比人插都應該。
但係醫護都要明白,臨時宿舍要立刻準傋完美比你地入住,政府未必能夠即時做到。
係,,,相裡面D環境係不可能接受比你地入住,相信大部份人都同意,但係咪間間房都噤差呀,係就大家都無話可說,若然吾係間間都如相中情況,你係哩個時勢做D噤嘅嘢,你係咪又係度玩挑撥呀,香港重未夠亂,重未夠嘈吵咩?
你地吾滿意可以即時同院/局/上司投訴,而家吾係無渠 ...
所以醫護就應該忍氣吞聲,咁嘅衛生環境都照接受?

引用:
原帖由 501indy 於 2020-2-14 08:45 PM 發表

醫管局係獨立,又關政府事?
你呵屎唔出,又要關政府事?
食物及衞生局則負責制定醫療政策和監察醫管局的工作。

政府見到呢一個情況係咪應該無野做?

請盡快改善

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-14 17:09 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情持續,不少曾接觸確診患者醫護人員入住醫院宿舍,以免將病毒帶回家中。當中屯門醫院昨日(13日)提供的護士宿舍環境惡劣,被指牀褥滿佈污跡、地面鋪滿灰塵,水龍頭「開足十分鐘都係鏽水」。一度被安排入住該宿舍的護士直言「坐監都無咁差」。屯門醫院就事件致歉,即時作出補救措施。

https://fs.mingpao.com/ins/20200214/s00001/90efc8d704f4e ...
平日又無清潔,梗係汙糟邋遢啦。

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-14 05:09 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情持續,不少曾接觸確診患者醫護人員入住醫院宿舍,以免將病毒帶回家中。當中屯門醫院昨日(13日)提供的護士宿舍環境惡劣,被指牀褥滿佈污跡、地面鋪滿灰塵,水龍頭「開足十分鐘都係鏽水」。一度被安排入住該宿舍的護士直言「坐監都無咁差」。屯門醫院就事件致歉,即時作出補救措施。

https://fs.mingpao.com/ins/20200214/s00001/90efc8d704f4e ...
自己打掃下有幾難.

5是醫護識罷工,水喉一樣識

比黑護住,無問題喎

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-2-14 05:37 PM 發表
因為政府唔肯封關,
所以宿舍環境咁差,
黑色醫護又要罷工!
黑護無L用,罷幾日就已收皮
護士宿舍要特首去巡查管理?醫管局後勤做咗乜?去吊晒偷口罩上網發財?管理不善,即炒醫管局一干人等謝罪

引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-14 05:23 PM 發表
護士宿舍有問題唔向醫管局投訴走去搵區議員?居心叵測
醫管局閉門造車, 同佢投訴無用
區議員先會煲大件事

引用:
原帖由 香江大才子 於 2020-2-14 05:18 PM 發表
香港醫護真係好慘, 完全得唔到基本既尊重
醫護真係好慘, 完全得唔到基本既尊重

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-14 05:09 PM 發表

預告~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

下個貼,護士縮宿舍個馬桶太細裝唔哂護士篤屎😂😂😂

引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-14 05:21 PM 發表
點解以前無人出聲,搵人修理,呢個時候了出來又想玩分化攪破壞
護士宿舍一向都冇咁差,有專人清潔同保養,不過,一般都係比較舊,而且好多辦公室都設響護士宿舍入面,就算QE有辦公大樓都好,有某啲部門都係設響護士宿舍裡面,所以一般都唔會差得去邊。
呢啲相信係荒廢咗或閒置的宿位,已經好耐冇人住,而家疫情突然間需求大增而已。如果對閒置的地方仍然當作有人住咁處理,又會話浪費公帑了,不過點都好,既係畀得人住,一係搞好先,一係擇後,唔好咩都唔理。

引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-14 05:23 PM 發表
護士宿舍有問題唔向醫管局投訴走去搵區議員?居心叵測
x2

引用:
原帖由 Video 於 2020-2-14 10:23 PM 發表

黑護無L用,罷幾日就已收皮
護士宿舍要特首去巡查管理?醫管局後勤做咗乜?去吊晒偷口罩上網發財?管理不善,即炒醫管局一干人等謝罪
黑醫護只係偷咗少少口罩同埋見死不救搞罷工,唔算好過份!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]