• 瀏覽: 40,116
  • 回覆: 6
+6
引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-14 05:09 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情持續,不少曾接觸確診患者醫護人員入住醫院宿舍,以免將病毒帶回家中。當中屯門醫院昨日(13日)提供的護士宿舍環境惡劣,被指牀褥滿佈污跡、地面鋪滿灰塵,水龍頭「開足十分鐘都係鏽水」。一度被安排入住該宿舍的護士直言「坐監都無咁差」。屯門醫院就事件致歉,即時作出補救措施。

https://fs.mingpao.com/ins/20200214/s00001/90efc8d704f4e ...
醫管局係獨立,又關政府事?
你呵屎唔出,又要關政府事?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-14 09:38 PM 發表

食物及衞生局則負責制定醫療政策和監察醫管局的工作。

政府見到呢一個情況係咪應該無野做?
你要無限放大,衛生局,環境局監察全香港衛生環境健康,你食錯野肚呵/呵唔出都係關政府事架...

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-15 09:57 AM 發表

如果好多市民食錯野肚呵/呵唔出.......食環處絕對係需要干預。
你都識得講啦,先係食環署,才到衛生局環保局,最後才到政府核心人員!
宿舍有問題,米揾返管理果個宿舍的果間醫院內部管理處,然後向該院院長,,跟住管果間醫院既聯網總監〉醫管局〉衛生局〉政府核心人員!
下下由最低層跳到最高層,要管理架構要各層管理人員尼做乜?
一個護士有意見問題,唔通就直接去揾衛生局長/特首,甘佢哋真係呵屎飲水都唔得閒

引用:
原帖由 beyson2301 於 2020-2-16 01:13 AM 發表
永遠呢啲 post 睇頭幾個留言
就知點解咁 藍+腦殘 冇得救
無論睇到乜野都將問題推哂去罷工醫護
而唔係去思考 政府/醫管局點解 有呢個問題
一個小小水龍頭出水問題+床褥清潔問題,甘少野,只係好普通物業管理維修問題,甘都要上到最高層次,有病咩!
去租酒店房/租間屋有少少問題,米叫酒店前台揾人處理/物業管理處處理lor,你唔會走去揾有關集團企業大老闆去搞吓嘩,好95搭8啫...
乜你搭港鐵張8達通有問題出唔到閘,唔係去票務處處理,而係打鑼打鼓去港鐵總部揾總裁同你搞同小人架...
你班人真係搞政治搞到冇野好搞...

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-17 09:31 AM 發表

但一開始官員要有足夠的關心,
因為呢一件絕對唔係小事,
而且醫管局直屬衛生.......無得推。
甘洗唔洗發現宿舍爆水喉/甚至冇晒廁紙都要直接打比陳局長/林鄭呢?
乜唔係第一時間call管理處/自己去買叫人整咩...
宜家又唔係果間醫院d管理人唔理,都唔知嘈乜!又唔係比層有建構性危險既樓谷你去住...
新樓入伙前,住客都會驗樓,發現有問題米叫發展商d收樓職員/房署d管理員去做執漏羅,住落有事米揾管理處,你唔會直接去揾發展商既老闆/房屋署署長搞吓嘩...

完全扭曲道理、邏輯、正常做事方式既一班"人"

大事大非災難時刻,對抗疫情係要齊心,唔係玩國家不掃門前雪、玩針對玩分化,小人係人都識小,用把口炸麻,做事先至難...d人淨係識張d自己門口垃圾掃去人地門戶,以為表面上唔影響到自己就解決左問題...

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-17 12:11 PM 發表

其實你中文係咪有問題?定係大陸censor 左,你睇唔到篇文?

其實醫護係向醫管局(所屬醫生)區議員投訴,手續上完全無錯,
記者報道出黎亦唔可以話佢錯,
唔知點解有人扯左講什麼「直接搵醫管局」咋喎! ...
use ur brain pls
what u just said is 向醫管局區議員投訴,甘唔係直接,唔通叫間接咩?
forget it, "曱甴"最善長扭曲事實、道理、邏輯,做完衰嘢扮冇野冇做過...
本來唔想用曱甴字眼,但好明顯你完全match 以上characteristics...哈哈
所以同曱甴講道理係冇意思既,just forget it and take it easy!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-17 12:53 PM 發表

關直接同間接乜事?

向區議會議員/醫管局投訴,投訴程序恰當喎!
請問有乜唔妥?

你猛鬧人,又話人唔用腦,請問你,你認為恰當的投訴方法係點? ...
好似係你話抵點人係大陸比人censor左篇文,睇唔到篇文講乜,侮辱人在先!
算啦,曱甴只可以傷害人在先,從不接受比人報復傷害返,明既明既...被人洗腦既人邏輯思維,正常好人無法理解,
I am so sorry for
ed只可以打人,唔比人還手既想法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]