• 瀏覽: 40,114
  • 回覆: 306
+6
黃屍又係到誇大來講,信一成雙目失明

叫人整囉,無人整先投訴啦。
屯門醫院又唔係唔處理,
區議員好巴閉咩?

引用:
原帖由 香江大才子 於 2020-2-14 05:18 PM 發表
香港醫護真係好慘, 完全得唔到基本既尊重
唔係得唔到尊重,你咪人講你又講中咗護士同傳媒嘅圈套先得呀,d宿舍丟空咗咁耐一時三刻話要搬入去比醫護住邊來得切翻新呀,比你做包租公啦笨

引用:
原帖由 super2030 於 2020-2-14 05:21 PM 發表
點解以前無人出聲,搵人修理,呢個時候了出來又想玩分化攪破壞
我都覺得而家D人,事無大小走出來嗆聲,搏甚麼?搏做乞丐等佢哋覺得無能的政府打救?

做事定搞事 只有自知

條件睇起嚟還好啦,任何地方幾天唔水喉都會有鐵銹吧,用紙巾試試你家,未呢乾淨吧!

你班五毛啲邏輯鳩得好勻循

政府管理有問題。

唔好講宿舍,點解啲保護裝備一個月少左咁多都系無皇管。

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-14 05:09 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情持續,不少曾接觸確診患者醫護人員入住醫院宿舍,以免將病毒帶回家中。當中屯門醫院昨日(13日)提供的護士宿舍環境惡劣,被指牀褥滿佈污跡、地面鋪滿灰塵,水龍頭「開足十分鐘都係鏽水」。一度被安排入住該宿舍的護士直言「坐監都無咁差」。屯門醫院就事件致歉,即時作出補救措施。

https://fs.mingpao.com/ins/20200214/s00001/90efc8d704f4e ...
有啲唔可信,流得出呢種顏色的水的水管,應該過往未曾用過,應該系剛剛新接駁的喉。

醫管局都道歉咗,係醫院內部溝通問題,只係個別時件,有錯都係醫院同事,通知有關負責同事揾清潔工人處理咪得,唔通班區議員又要表決叫林鄭去宿舍清潔房間?

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-15 11:53 AM 發表

原來醫院有宿舍。。。應該好耐冇人住,者系醫院浪費,不能物䀆其用,不如將宿舍改為格離營重方便
好多醫院有,不過真係好耐無人住啦!特別係而家無護士學生

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-2-15 12:31 PM 發表
short 9咗!醫護宿舍有工人服侍嗎?自己宿舍唔係自己收拾嗎?
租樓收樓後都要清潔啦!住酒店吧

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-2-15 04:03 PM 發表

唔係得唔到尊重,你咪人講你又講中咗護士同傳媒嘅圈套先得呀,d宿舍丟空咗咁耐一時三刻話要搬入去比醫護住邊來得切翻新呀,比你做包租公啦笨
丟空咗幾耐?

引用:
原帖由 501indy 於 2020-2-15 03:22 PM 發表

你都識得講啦,先係食環署,才到衛生局環保局,最後才到政府核心人員!
宿舍有問題,米揾返管理果個宿舍的果間醫院內部管理處,然後向該院院長,,跟住管果間醫院既聯網總監〉醫管局〉衛生局〉政府核心人員!
下下由最低層跳到最高層,要管理架構要各層管理人員尼做乜?
一個護士有意見問題,唔通就直接去揾衛生局長/特首,甘佢哋真係呵屎飲水都唔得閒 ...
大香港人係咁,一投訴就寫畀處長……其實咪又係去返前線處理,仲浪費咗時間

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2020-2-15 05:02 PM 發表

有啲唔可信,流得出呢種顏色的水的水管,應該過往未曾用過,應該系剛剛新接駁的喉。
行內人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]