• 瀏覽: 30,441
  • 回覆: 580
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-2-15 11:27 AM 發表

阿新闻標題,想請问你一下,成句既意思都完全吾合理既

"兼職教琴17歲仔疑貪玩涉向警署擲汽油彈 保釋再被拒"

1.点解吾提正职,只提"兼职"?想標榜佢勤力?

2."17岁仔",点解要强調17岁件加个"仔",法律面前吾係人人平等,17岁既仔可以原諒?

3."疑贪玩", 个疑字係咩意思? 即是可能係貪玩?係边位觉得佢"疑"?警方,劣師,妓者? 咁若果佢吾係貪玩咁係米应该判终生呢? ...
星島日報原文標題,一字無改的

熱賣及精選
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-15 11:40 AM 發表

星島日報原文標題,一字無改的
我知呀,我係问標题先生姐,佢自己寫出来既,明吾明自己寫咩姐😉,將D嚴重事寫成兒嬉野……好L卜街啰!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

爛頭卒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 greywolf 於 2020-2-15 01:49 AM 發表

貪玩時擲汽油彈,認真時會擲什麼?想起都心寒。
如果個控方律師用呢個point去打嘅個都幾好喎

I may not be better, but I am different !

回覆 引用 TOP

貪玩做藉口? 佢個代表律師玩9佢?😁😁

回覆 引用 TOP

睇見佢比又又葉鎖住,感覺真係好!

回覆 引用 TOP

[..辯方大律師為被告申請保釋指、被告將交由父母看管..]

如果管得掂,就吾會十六七歲綴學啦。
日後求情,又會搬龍門話自小失去父母關懷愛護。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-14 04:59 PM 發表

17歲兼職鋼琴老師涉於上月29日在葵涌警署近停車場閘入口向警署投擲汽油彈,被控一項縱火罪,今於粉嶺裁判法院再次被拒保釋,將還柙至4月2日於西...

貪玩
擲汽油彈可以話貪玩來抗辯,真係香港先有。
希望法官可以嚴懲這些惡人 ...
入得去,有排比人玩,齊齊Happy

回覆 引用 TOP

虧佢諗到貪玩作辯護!
如果真的是貪玩,應重判三倍,因為是極壞的榜樣!
貪玩可以做盡任何惡事嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-14 04:59 PM 發表

17歲兼職鋼琴老師涉於上月29日在葵涌警署近停車場閘入口向警署投擲汽油彈,被控一項縱火罪,今於粉嶺裁判法院再次被拒保釋,將還柙至4月2日於西...
https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200214/_2020021416043879797.jpg

貪玩
擲汽油彈可以話貪玩來抗辯,真係香港先有。
希望法官可以嚴懲這些惡人 ...
這種人死性不改,直接拖去打靶啦!

回覆 引用 TOP

貪玩?!下次作好啲

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

葉繼歡都係貪玩,先俾警察打到殘廢。

回覆 引用 TOP

腦子有問題吧,貪玩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 14-2-2020 05:05 PM 發表

在被告租用、位於青衣的工業大廈劏房單位中,發現房內亦藏有汽油彈和不明液體,被告疑因「貪玩」而投擲汽油彈。
真係幾好玩!😹

回覆 引用 TOP

入去好好服侍班大哥。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]