• 瀏覽: 32,745
  • 回覆: 580
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-14 17:05 發表

在被告租用、位於青衣的工業大廈劏房單位中,發現房內亦藏有汽油彈和不明液體,被告疑因「貪玩」而投擲汽油彈。
睇到報紙用詞就知想為隻曱甴開脫

強烈讉責無恥泛民利用學生佔中  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jiraiyas 於 2020-2-14 05:04 PM 發表

17歲擲汽油彈叫貪玩! 3歳果時就得
講真!!

17歲仔都好應該返學比心機
讀書,之後準備應付遲下所考
既DSE.

同埋,17歲仔並非貪玩做暴徒掟
"汽油彈"呀!

故此,我都奉勸(90後,00後)既青少年
唔好貪玩做暴徒,做暴徒就會有浪費
好多青春人生係監獄渡過呀!

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!
貪玩點解唔食撚左個氣油彈,攞去擲咁浪費

原來這個世界上有些東西,荒謬到一個程度便沒有人會相信,但並不代表不存在。

回覆 引用 TOP

玩出 火!

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

擲汽油彈.....貪玩
坐監仲好玩

條柒頭一定唔係第一次掟,之前就係玩過好玩😏

回覆 引用 TOP

叻仔,貪玩?咁做咩都得啦,貪玩……

呢個故事教訓傻仔:
精人出口兼搵錢,蠢人坐監又賠錢

回覆 引用 TOP

抵死

回覆 引用 TOP

坐監仲好玩

回覆 引用 TOP

入去坐下仲好玩,十年走唔甩

回覆 引用 TOP

貪玩最多掟水彈,會掟汽油彈架咩?

回覆 引用 TOP

天眼恢恢疏不漏。
貪玩?入到監倉你就知D犯對住你都係好貪玩。

黃絲今次又點? 黑衣縱火人又唔係便衣警喎。點算呀。無次中喎。
然而,即使有天眼做證,黃絲仍然會話....係便衣警做的....呢D就叫做<指鹿為馬>!
就好似用界刀插頸果單咁,話果個男學生係大陸特務公安咁。明顯的指鹿為馬!
但係仍然都有好多黃絲仲係會信,呢D就叫做<愚不可及>!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-14 04:59 PM 發表

17歲兼職鋼琴老師涉於上月29日在葵涌警署近停車場閘入口向警署投擲汽油彈,被控一項縱火罪,今於粉嶺裁判法院再次被拒保釋,將還柙至4月2日於西...

貪玩
擲汽油彈可以話貪玩來抗辯,真係香港先有。
希望法官可以嚴懲這些惡人 ...
過度活躍症
單親家庭長大
品格良好
有悔意
通通都係求情證據

附件

7A1E6FD5-45F0-41ED-9CD2-EDA7CAB6429E.jpeg(115.67 KB)

2020-2-14 08:29 PM

永遠懷念 tkjoe 師兄

回覆 引用 TOP

監獄大把野玩
掟汽油彈叫貪玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2020-2-14 05:17 PM 發表

可能黃官會信呢, 判社服令
黃官係收左利益,我肯定咁答你!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]