• 瀏覽: 32,629
  • 回覆: 580
引用:
原帖由 betterbetter 於 2020-2-15 06:27 AM 發表

如果貪玩可以減刑,那以後強姦非禮案都應該要減刑,因為犯案者都是貪玩
唔止!打劫銀行金庫,殺人分屍,割頸放血⋯⋯
都可以用「貪玩」做藉口?

回覆 引用 TOP

又唔見佢向自己屋企擲?

回覆 引用 TOP

死曱甴咁好玩
今次可以去坐監玩賓周喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-2-14 04:59 PM 發表

17歲兼職鋼琴老師涉於上月29日在葵涌警署近停車場閘入口向警署投擲汽油彈,被控一項縱火罪,今於粉嶺裁判法院再次被拒保釋,將還柙至4月2日於西...

貪玩
擲汽油彈可以話貪玩來抗辯,真係香港先有。
希望法官可以嚴懲這些惡人 ...
邊條撚樣低b律師教路?
我都系貪玩殺人咋

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港膠液所 於 2020-2-14 05:02 PM 發表

貪玩?咁叫求情嗎?
曱甴一隻都不能放過
律師教……定父母  林

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 怒風 於 2020-2-14 05:40 PM 發表

被告一時貪玩擲汽油彈,雖然表面看似嚴重,但沒心傷人,行為可以理解,亦因為被告夢想成為音樂家,前程壯大有志,故判社會服務令12小時………我估可能都係咁吧? ...
太少了,起碼耍double, 24小時服務令

回覆 引用 TOP

貪玩 ?? 你唔去試下去遊地獄 ?? 曱甴正白痴 !!!

回覆 引用 TOP

過來人,話時話,
奉勸家中有子女吾好學琴,除非家境好掂或他/她極有天份。
學校內的樂團只有一至二個鋼琴手,但提琴手有幾十人!濫芋充數容易很多!
其次,買部鋼琴,銭吾係問題,但五丶六百尺家點放?!
其三,出邊學鋼琴成本貴,你們會俾子女去劏房學琴嗎??

回覆 引用 TOP

咁貪玩,點解唔拎枝玩具槍衝入去美國領事館同佢地開下玩笑。

回覆 引用 TOP

放火係終生監禁

回覆 引用 TOP

阿新聞標題,想請問你一下,成句既意思都完全吾合理既

"兼職教琴17歲仔疑貪玩涉向警署擲汽油彈 保釋再被拒"

1.點解吾提正職,只提"兼職"?想標榜佢勤力?

2."17歲仔",點解要強調17歲件加個"仔",法律面前吾係人人平等,17歲既仔可以原諒?

3."疑貪玩", 個疑字係咩意思? 即是可能係貪玩?係邊位覺得佢"疑"?警方,劣師,妓者? 咁若果佢吾係貪玩咁係米應該判終生呢?

4."向警署擲汽油彈",這個基本沒意見,但這動作係襲擊或攻擊作為,係恐怖襲擊都得,而吾係擲囉。

5."保釋再被拒",貴為恐怖份子,捉到應該直接送去關塔那麼啦免審囚禁終生,仲想保釋。

小弟不才,但覺得標題可以咁樣寫:
"擒獲一條黑暴忍樣,疑向警署發動恐襲,疑囚終生"
係米更貼近事實呢?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!
引用:
原帖由 lmkandy 於 2020-2-14 05:07 PM 發表

17歲仲貪玩?信都智商有問題
貪玩都未必係智商有問題
但喺呢件事用貪玩嚟解釋,就確定佢智商有問題
最大問題係佢當法官智商有問題

回覆 引用 TOP

香港應該照跟啦!判監三個月

回覆 引用 TOP

細個吾讀書,大個做運輸。古有明訓。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]