• 瀏覽: 3,808
  • 回覆: 30
+7
引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-2-14 03:23 PM 發表
新一哥前二哥~去揾老廉一齊合作查懲教署口罩吧~

2013年特9個pok kai時任~方向有報導懲教署口罩~你地揾返被訪人士問下先吧~

10840083 10840084

近日流傳有CSI口罩流左出去...日月報既圖系CSi...細楷i....

但懲教署網頁既系CSI...大楷I...個網頁在2019年11月修訂過~但留意懲教署英文縮寫系CSD...甘橋台灣都有CSD. ...
醫院一樣有用CSI/CSD口罩
我戴既CSI就係醫院流出來
醫院職員都知醫護偷口罩啦

P.s.為左阻止醫護偷竊同浪費口罩
部份主任要玩到逐個口罩寫編號

呢間醫院有醫生同護士自願上湖北幫手。

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-2-14 05:34 PM 發表

三個執法部門查下好d!!
醫院高層為左面子包庇家賊壓住消息
唔報警根本唔算偷竊,點執法點拉人?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-14 01:49 PM 發表
新冠肺炎肆虐,巿面口罩難求,有巿民為自保自製口罩,但成效存疑!香港大學深圳醫院與香港消費者委員會等工作小組經測試後發現.....

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... _001.html?refer=hn2

感謝港大深圳醫院及香港消 ...
工程小組有「香港消委會」,有一定可信性。

「膠片面罩」部份十分好,應向「物管」丶「清潔」丶「交通」等前線員工推廣。

不如用愛人同志既底褲笠頭, 有愛既力量, 相信比N95 口罩更有效~

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-2-14 08:05 PM 發表

咦??系??羅范大佬去左邊???特9個pok kai代柒9搵佢入醫管局播~
醫管局一直係醫生控制
政府只係負責收單撥款
只要醫得好政府就唔理
本來亦冇專業既能力理

仲要各區醫院分龍頭醫院自我管理
只要院長唔上報, 醫管局根本唔知

唔好下下賴政府, 問下D PK醫生議員啦!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-14 02:03 PM 發表
理大一早有研發口罩啦..........防細菌及霉菌唔防病毒之ma

因應新型冠狀病毒疫情,本港出現口罩搶購潮,紡織及製衣界立法會議員鍾國斌在《香港電台》節目上表示,已經與業界研究採用理工大學早前研發的新材料製造一款「布口罩」,每個口罩可翻用50至70次,可以防範肺炎鏈球菌、金黃葡萄球菌等。

理大其後澄清,該物料主要是防細菌及霉菌,暫未有數據可有效防病毒,並指物料 ...
為什麼大學居然不研究將空氣清新機仔/之類物體放埋入口罩入面殺病毒?

研究特效藥才是大道.........!!

這樣的研究也可........不過這樣的花招不要沉迷.........畢竟實用性有限.....!!

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-2-14 09:04 PM 發表

系??甘醫管局信託人梁愛屍系邊???盤數系佢管播~吾通撥左落自己袋??
你講既人全部都唔識醫學
醫生話要咩佢點知岩唔岩?
都講左佢地只係收單撥款
冇人可以話醫療盤數唔岩

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-2-14 10:06 PM 發表

甘警方商罪科同老廉入去睇下盤數就知岩吾岩~系咪??

你應該相信香港執法人員既專業~ok???
你仲未搞清楚呀?
院方唔報警即係冇人偷竊
冇人犯法咁執法人員查咩?

另一方面, 你話醫療系統管理問題
但除醫生外全香港都冇人有資格決定咩岩咩唔岩
醫管局醫生玩晒, 政府立法只係跟單撥款既提款機
除非成功醫改引入外地醫生查核, 否則醫生玩晒
但係醫改一直俾醫生拖死, 你吹佢唔漲.

不如一個師奶。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]