• 瀏覽: 6,760
  • 回覆: 169
首要任務係驅逐廢官,重整行政會議

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-14 08:09 PM 發表
就算換我頭像嗰位髒憎做特首, 都係畀黃屍政棍屌到佢五馬分屍.
又未必既, 可能人前鬥嘴, 人後放水呢

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-14 09:07 PM 發表

佢係白咭精神病人, 近來又冇食藥.
條傻hi竟然霸住做埋樓主, 喺度自問自答自嗨!

中央點會撤換特首,要跟基本法做,罷免了特首,要舉行補選,而家泛民主派和暴徒佔上峰,選邊個出黎都比泛民主派玩死,中央應會不變應萬變。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-14 08:34 PM 發表

邊個上場做特首, 黃屍犯民政棍都係用相同招數去玩佢, 無限loop.
換特首係冇意思, 只可以用中聯辦港澳辦以左右護法身份挾住特首.
林鄭已經所有威信, 她自己也失去管治意治。
從今次疫情應對事件, 政府的核心成員全面用合法的方式怠工,政府在應對疫情已經輸哂。
即使最後香港冇大爆發, 功都在民間極高的防疫意識, 仲有李嘉誠等出錢出力的富豪等身上。
今次疫情政府應對進退失據, 恐怕好難留了。
政協常委何柱國都叫林鄭落台吧。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-2-15 02:08 PM 發表
中央點會撤換特首,要跟基本法做,罷免了特首,要舉行補選,而家泛民主派和暴徒佔上峰,選邊個出黎都比泛民主派玩死,中央應會不變應萬變。
俾林鄭留下去, 只會係9月拖死親中派, 到時失去過半議席, 民主派立法會議員就可以根據基本法拉林鄭落台。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-14 07:45 PM 發表
林鄭做咗幾十年公務員, 薪高糧準竟然在香港冇買樓, 公務員買樓係有津貼的, 根本好似係政府半賣半送, 一個在香港冇物業的人, 對香港的忠誠度有幾多, 真係心裡有數. ...
買係其他國家,咪一樣大升,未必用自己名都未定呢!而且物業可以變賣,用嚟比喻忠誠有點兒那個囉。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-2-14 08:09 PM 發表
就算換我頭像嗰位髒憎做特首, 都係畀黃屍政棍屌到佢五馬分屍.
未必,起碼佢把口圓滑啲,效果梗有分別。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-2-15 03:35 PM 發表

俾林鄭留下去, 只會係9月拖死親中派, 到時失去過半議席, 民主派立法會議員就可以根據基本法拉林鄭落台。
咪講笑話啦,取消議員席位,都要三份二通過至得,何況特首呢!

引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2020-2-15 01:11 PM 發表

又未必既, 可能人前鬥嘴, 人後放水呢
中央管理層面人員做中聯辦真係少見,我反而擔心呢位是否帶有兵權來港,到時直接指揮解放軍入城...?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]