• 瀏覽: 1,683
  • 回覆: 51
日前有港人疑因座廁接駁糞渠的排氣管未有密封,而感染新冠病毒,令大眾更關心洗手間播毒危機。城大團隊發現,沖廁所產生的水珠,最高可濺至離廁板...

垃圾大學,垃圾研究。
這些發現祇需做數個测試便有結果。居然用一個團隊當作一個研究

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/833910/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E9%9A%A8%E6%B0%B4%E7%8F%A0%E9%9C%A7%E5%8C%96%E9%A3%84%E6%B5%AE%E5%9C%A8%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E4%B8%AD-%E5%9F%8E%E5%A4%A7%E7%A0%94%E7%A9%B6-%E8%93%8B%E5%BB%81%E6%9D%BF%E6%B2%96%E5%BB%81-%E4%BB%8D%E7%84%B6%E6%9C%89-%E6%92%AD%E6%AF%92-%E5%8D%B1%E6%A9%9F

熱賣及精選
引用:
原帖由 msc07 於 2020-2-14 11:32 AM 發表

日前有港人疑因座廁接駁糞渠的排氣管未有密封,而感染新冠病毒,令大眾更關心洗手間播毒危機。城大團隊發現,沖廁所產生的水珠,最高可濺至離廁板...

垃圾大學,垃圾研究。
便
團 ...
對於醫學研究大學應當及時跟進,但冇完全定論嘅意向有冇提前透露嘅必要...

沖水咁危險
以後唔好沖水囉  

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page%3D1
以下人士  禁止我發言 :
鍾無豔   Pink-puncher  浪裹白條
WongManTak  失禁不改
防不勝防

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

係rthk睇過佢地個發表會,果位賴教授真係不知所謂d英文又屎,又成日行來行去,完全冇專業風範,同袁國勇果d真係差好多皮!再講,一個廁所抗疫駛Q搞咁多研究咩?多舊魚!見人地理工研發左個快速病毒測試器,自己蛋都哺唔到隻咪夾硬揾d野當交貨囉,反而自曝其醜

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-2-14 11:46 AM 發表

係rthk睇過佢地個發表會,果位賴教授真係不知所謂d英文又屎,又成日行來行去,完全冇專業風範,同袁國勇果d真係差好多皮!再講,一個廁所抗疫駛Q搞咁多研究咩?多舊魚!見人地理工研發左個快速病毒測試器,自己蛋都哺唔到隻咪夾硬揾d野當交貨囉,反而自曝其醜 ...
不能同意更多

回覆 引用 TOP

唔蓋廁板話播毒,蓋左又話播毒,呢啲專家想點呢?

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-2-14 11:40 AM 發表

沖水咁危險
以後唔好沖水囉  
其實上家蓋廁板沖水,下家打開廁板時咪吸得仲多細菌

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

濕鳩大學的濕鳩研究.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀

回覆 引用 TOP

濕鳩人的濕鳩回覆

絕對正義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-2-14 11:46 AM 發表

係rthk睇過佢地個發表會,果位賴教授真係不知所謂d英文又屎,又成日行來行去,完全冇專業風範,同袁國勇果d真係差好多皮!再講,一個廁所抗疫駛Q搞咁多研究咩?多舊魚!見人地理工研發左個快速病毒測試器,自己蛋都哺唔到隻咪夾硬揾d野當交貨囉,反而自曝其醜 ...
唔話自己科研點揾到資金資助,呢啲垃圾小學雞研究,好心就慳返

on9既都一早知沖廁水會彈出廁板
洗撚大學做測試咩

呢間大學最出名唔係燃燒彈研究咩,幾時轉去研究洗廁所?

放屁有無病毒
吸入聞到已經太遲

回覆 引用 TOP

屌!!! 柯完屎 噴埋殺虫水咯....    幣..... 一陣班盲毛又會去搶 殺虫水

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]