• 瀏覽: 81,947
  • 回覆: 242
  • 追帖: 5
+3
N班就話唔駛讀啫
我身邊d朋友親戚讀n班
小朋友跟本係去打發時間
讀黎其實side學費
好多野係屋企可以身教自教
讀k1至k3基本上唔駛交學費咁濟
除非係讀名牌
真係唔明政府係度補貼d咩

引用:
原帖由 200888 於 2020-2-14 10:49 AM 發表

60%係黃(要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯),
40%係藍(要和平安定),
睇區選投票比例分類,非常科學
所以60%-定要炒!

最衰係大陸d武漢肺炎啦
冇好帶歇㗎

吾通白交學費咩,再返得學都放暑假啦

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2020-2-14 02:03 PM 發表
N班就話唔駛讀啫
我身邊d朋友親戚讀n班
小朋友跟本係去打發時間
讀黎其實side學費
好多野係屋企可以身教自教
讀k1至k3基本上唔駛交學費咁濟
除非係讀名牌
真係唔明政府係度補貼d咩 ...
N班其實係搵人睇住個小朋友,之後雙職父母可以安心返工,預左唔係讀書架啦。
條數一個月5000左右包埋飲食,平過請人照顧,其實OK既。
不過,而家停左學,個幾千蚊梗係無人肯比啦,最多之後返得學先再申請入學。
仲有3分之2人肯比錢,可能當係留位費啦,因N班其實好少位,走左未必一定搵得返。

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-2-14 09:51 AM 發表
https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/2/1581615826_hu-1280w.jpg

新冠肺炎疫情持續擴散,本港昨再多3宗確診個案。教育局長楊潤雄昨宣布,為免疫情在校園蔓延,全港學校的復課日期,由上月底預計的3月2日,延後兩周至「不早於3月16日」,同時取消小六升中的第三次呈分試。對於停課期間,有幼稚園出現退學潮,不少學校面臨財政危機, ...
退咪退囉,小學照讀

佢地就好啦

引用:
原帖由 keung1997 於 2020-2-14 03:22 PM 發表
仆街私校平日食水深,嘔少少都好應該!
U ARE RIGHT

退學都係一個好方法

引用:
原帖由 wingyck 於 2020-2-14 10:21 AM 發表
幼稚園不用畢業, 甚至幼稚園是不用讀的.
年齡到了, 可以報名讀小一. 可以自行搵學校, 或者到民政事務處拿 報讀小一的申請表就可以.
正解

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-2-14 10:30 AM 發表

幼稚園畢業可以戴四方帽影相,都算是一個兒時回憶 (我有),所以其實幼稚園畢業都有少少用既...
我完全冇印像,係睇相先知……

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-2-14 10:12 AM 發表

N班呀, 你有無仔女架.....
毒L邊有仔女呀,佢轉貼員黎渣

廢物政府,口罩慢慢買,封關又慢慢封,已經社區散發,冇啦

港媽自製愛心口罩給港仔。港媽加油,準備復課

唔讀 幼稚園, 上到小學你就知 跟唔上囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]