• 瀏覽: 81,901
  • 回覆: 9
  • 追帖: 5
+3
引用:
原帖由 Cam@adian 於 2020-2-14 10:15 AM 發表

法例好似冇講一定要幼稚園畢業才可上小學,有冇ching 可以查到?
完全唔讀幼稚園都一樣可以入讀小學

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-2-14 10:27 AM 發表
想問呢班黃教師係咪照出糧?
點解係黃?你點知唔係籃?唔可以非黃非籃?
只識抽水分化

引用:
原帖由 200888 於 2020-2-14 10:49 AM 發表

60%係黃(要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯),
40%係藍(要和平安定),
睇區選投票比例分類,非常科學
非常科學?
白票同無投既票有幾多?
投葉建源既人可以不支持佢,只係唔想蔡若蓮做咁得唔得?
你話投葉建源既人要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯,咁人地話投蔡若蓮既人就要濫用暴力包庇黑社會又得唔得?

抽水就抽水啦…

引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2020-2-16 05:29 AM 發表

(1)濫用暴力:
警察虐畜、殘酷對待街上流浪狗的確可惡。
(2)警方冇包庇黑社會:
佢哋冇同陀地傾過偈夾埋對付一群蕩失路走入元朗流浪狗。警方對待兩幫人開片嘅做法係(由英國管治時起)由得佢哋互相殘殺來解決,當開始有傷亡時便出來鎮壓收拾殘局。其實黃絲暴徒到處破壞公共設施,掟汽油彈及傷人(所謂私了)根本仲衰撚過黑社會,7月21日班冚家產黃絲暴徒高調宣稱入元朗踩場係自已攞嚟衰,買棺材唔知訂。 ...
(1)你唔識分人定狗係你既問題,無改變濫用暴力呢個情況
(2) 你話示威者又好暴徒又好,警方都十分積極強硬拘捕,憑影片已經作出調查及捉人,但對黑社會就軟到當唔和,警方早兩日已知黑社會行動但無預備,一係包庇一係失職,況且如果當日有心入元朗攪事,D人就唔會無裝備就人去任人打

犯法咪正常程序去拘捕,但唔係對唔同人作選擇性執法囉…最近兩個月已經得好少示演或街頭暴力,咪又係嚴重違泊唔理…

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 10:46 AM 發表

傷港現最大社團
乞兒泛暴派
最大經濟體糸
王色圈
但王人又走去籃店食飯
乞兒泛暴又怕被拉
有組織有話事人既先叫社團,咁依家你口中既泛暴派有幾多人?邊個係老大?你知既話咪報警拉佢囉,其實係你亂吹定警察無料到唔敢拉呀?黑社會老大佢地就唔會拉…

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 12:24 PM 發表

難道你知黑社會襯團大佬係邊果
你看下社團條例先講吧
咁警方都幾廢,咁多年都接唔到不同黑社會大佬

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 12:35 PM 發表

斷章取意
不明白
就不用回覆
又轉視線
慳d啦,仲叫人睇社團條例,無話事人、會長、主席,點樣構成會社、公司、組織?
社團條例就講明三合會係條例入面既非法社團
「任何人明知而容許三合會社團或三合會社團成員的集會在屬於他或由他佔用或控制的任何房屋、建築物或地方舉行,即屬犯罪」,上次成班黑社會有預謀有組織咁聚集係圍村度,點解唔拉班圍村佬?仲有講有笑送班人走…

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 12:24 PM 發表

難道你知黑社會襯團大佬係邊果
你看下社團條例先講吧
張銓漢咪係其中一個元朗大佬,好多人都知警方反黑點會唔知呀…
仲有現場打人打到心臟病發既飛天南,係人都知啦,咪又係無事無被人拉…係車廂影得清清楚楚打人果個又唔見話起訴佢…
好多年之前個個人已知,班黑社會村佬惡過警察,警方點會敢好似對市民咁對付果班人

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 03:32 PM 發表

有證實
你仲唔快D去法庭入紙告
講多有無胃啦
告人唔係警方
係律正處
看你真你呢!!🤭
乜刑事可以個人入紙告既咩
警方負責搜証並作出拘捕,然後交到律政師作檢控,咁簡單你都唔知?
簡易檢控工作亦可由警方處理母須經律政師…
如果我一個普通市民就可以搜証並拘捕一個黑社會大佬,成班反黑組仲出乜野糧呀…

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]